MONSTRUOZNI ZLOČIN POD SVE VEĆIM VELOM MISTERIJE! Pojavio se novi trag, KLJUČAN ZA ISTRAGU - policija za petama ubice?

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2021, 21:54

MONSTRUOZNI ZLOČIN POD SVE VEĆIM VELOM MISTERIJE! Pojavio se novi trag, KLJUČAN ZA ISTRAGU - policija za petama ubice?

Nakon ovog zločina koji je intrigirao Srbiju pojavile su se brojne priče u vezi sa ovom porodicom, počev od toga da je Goran pozajmljivao novac na kamatu

Prošlo je više od dve nedelje otkako je tročlana porodica Đokić iz Aleksinca oteta, a potom brutalno ubijena, ali još uvek nema odgovora ko stoji iza ovog nezapamćenog zločina. Kako vreme odmiče ovaj monstruozni slučaj je pod sve većim velom misterije, a u međuvremenu o ubistvu se pojavilo bezbroj teorija, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << međutim, nijedna nije zvanično potvrđena.

Đokići su nestali bez traga nekoliko minuta posle ponoći između 26. i 27. septembra, negde na potezu od Moravskog mosta ka Aleksincu, neposredno pre nego što su napustili kuću Goranove majke Stanojke Đokić, u selu Moravac.

Osvrt na slučaj

Tela tročlane porodice pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac, a kako je utvrđeno obdukcijom, ubijeni su iz vatrenog oružja, a njihova tela su spaljena nakon zločina.

Telefoni tročlane porodice su nakon ponoći, podsetimo, bili nedostupni, na mreži nisu bili, a nisu se vratili ni kući. Njihov "folksvagen pasat" crne boje snimila je nadzorna kamera perionice kod mosta u selu Žitkovac, a od tog trenutka, kao da su u zemlju propali. Goran (57), Gordana (56) i Lidija (25) su tog dana došli kod Goranove majke kako bi pravili zimnicu.

Uobičajeno su se ponašali i ništa nije ukazivalo na tragediju prema priči rođaka. Gordana je pričala sa svojim bratom Novicom i sve je delovalo sasvim normalno. U ponoć su iz Moravca krenuli ka svom stanu u Aleksincu, međutim, do tamo nisu stigli.

Sigurnosne kamere poslednji put su snimile automobil porodice u 00.10 kod auto-periodnice na izlazu iz Žitkovca, na putu između Moravca do Aleksinca. Inače, reč je o deonici puta koja je dugačka tri kilometara.

Ipak, najverovatnije se na pomenutoj deonici Đokići susreću s napadačem, ili sa više njih. Pretpostavlja se da su nedugo nakon što su poslednji put viđeni, oteti, a potom brutalno ubijeni i spaljeni.

Višednevna potraga za Đokićima završila se u subotu 2. oktobra, kada je na nepristupačnom delu pronađen zapaljeni automobil porodice. On je pronađen kod mosta u naselju Tešići, prema Trnavi, desno od puta pored Morave.

Istog dana, nekoliko sati kasnije, pronađena su i tela ubijenih Đokića, koja su bila bačena u jamu, zapaljena i prekrivena daskama.

Reč je o mestu u ataru sela Moravac i to samo desetak kilometara dalje od mesta na kome je nađen automobil. Prema pisanju medija, dva tela su bila potpuno ugljenisana, dok je trećem bilo spaljeno lice. Prvo je nađen Goranov leš, zatim je Gordana identifikovana po nakitu, a Lidija po kosi vezanoj u rep.

Nakon ovog zločina koji je intrigirao Srbiju pojavile su se brojne priče u vezi sa ovom porodicom, počev od toga da je Goran pozajmljivao novac na kamatu. Mediji su pisali, da je Goran pre nekog vremena pozajmio 15.000 evra nepoznatoj osobi, ali nema potvrde da je to povezano sa nestankom.Takođe, Goran nije poznat po tome da je imao veze s kriminalom.

Inspektori koji rade na rešavanju ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca češljaju i njihovu imovinu, a tokom istrage došlo se do podataka da se menjačnica u Aleksincu, čiji je vlasnik bio ubijeni Goran Đokić, uopšte ne vodi na njega.

U Agenciji za privredne registre kao vlasnik menjačnice "Liki" upisana je Gordana Đokić, Goranova supruga, koja je likvidirana zajedno sa njim i njihovom ćerkom Lidijom. Takođe, ispred menjačnice porodice Đokića osvanule su tri ruže, dve crvene i jedna bela u sredini. Ruže su ostavljene na pragu menjačnice, a nije poznato ko ih je tu ostavio.

Takođe, pisalo se i o tome da je Goran devedesetih radio sa devizama, a uporedo je nabavljao robu iz Bugarske, koju je prodavao, sve je radio kako bi stvorio uslove za buduću porodicu. Bio je tačan, korektan i precizan u poslu. Ovako su o ubijenom Goranu Đokiću govorili najbliži prijatelji, koji su ga poznavali decenijama.

Novi detalji 

U potrazi za ubicama porodice Đokić, policija je uzela sve snimke sa kamera privatnih kuća i objekata u selu Moravac, ali i iz obližnjeg sela Žitkovca i sela Tešica, a za oko im je navodno zapao crveni automobil koji je u nedelju, 26. septembra, na dan nestanka porodice, viđen u Moravcu. Inspektori detaljno pregledaju snimke i polako sklapaju mozaik ovog zločina koji je potresao čitavu Srbiju.

- Pregleda se video-materijal, i to ne samo od 26. septembra nego i od prethodnih, ali i narednih dana. Kamere su kobne noći snimile automobil "pasat" kojim su Goran, Gordana i Lidija oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu, ali tamo nikada nisu stigli. Njih je najverovatnije neko presreo u Moravcu i naterao ih da se odvezu u njive, gde su nađeni mrtvi i spaljeni - kaže izvor upoznat sa istragom i nastavlja:

- On što bi za istragu moglo da bude značajno jeste automobil crvene boje koji je u nedelju viđen u Moravcu. Taj auto ne pripada nikome od meštana, pa postoji mogućnost da su napadači koristili upravo ovo vozilo - dodaje.

Očigledno je da su egzekutori dobro poznavali kraj u kome su se kretali, s obzirom na to da je "pasat" snimila kamera sa jedne kuće tek u 2.05 časova u Tešici, najverovatnije kada ga je ubica odvezao u šumarak da bi ga spalio. Inače, inspektori veruju da su Đokići ubijeni između 00.24 i 2.05 sati.

Međutim, pojavio se novi detalj, koji može da pomogne u istrazi, a to je povezanost mesta na kom su pronađena tela, kao i onog na kom je pronađen zapaljen automobil.

Naime, na oba mesta bile su separacije za eksploataciju peska, pa je vrlo moguće da je bar jedan od ubica na neki način povezan sa njima - pišu mediji.

Selo zavijeno u crno

Takođe, tročlana porodica Đokić, sahranjena je uz prisustvo rođaka i prijatelja, 7. oktobra na lokalnom groblju u Žitkovcu. 

Prethodno je održano opelo u prisustvu šestorice sveštenika, a na sahrani je prisustvovalo više stotina ljudi, a kovčezi su položeni u zajedničku grobnicu i tog dana je bio proglašen Dan žalosti u Aleksincu.

Lidija je sahranjena u belom kovčegu, a mnogi nisu mogli da izdrže potresne scene, te se nisu usudili ni da gledaju. Goranova majka Stojanka nije mogla da podnese ono što se oko nje dešavalo, te je u trenutku kada su spuštali Lidijin kovčeg krenula za njim, ali su je rođaci sprečili.

- Ovo je zastrašujući prizor. Samo ko nema srca ne bi zaplakao. I kamen bi zaplakao. Strašno je. Oni su bili mnogo dobri ljudi. Došli smo da izjavimo saučešće - kazala je meštanka.

Podsetimo, policija je uspela da na mestu paljenja tela tročlane porodice Đokić - Gorana, Gordane i Lidije uzme tri vrste dokaza koji se trenutno veštače. Kako se nezvanično saznaje, radi se i o fizičkim, biološkim i trasološkim dokazima. Iako su inspektori za ovih 18 dana koliko je prošlo od zločina suzili krug osumnjičenih, hapšenje će uslediti nakon završenih veštačenja.

- Tela su bila prekrivena lišćem, granjem i letvama. Na njima je bilo DNK tragova. Sada se svaki detalj veštači i zbog istrage policija ne izlazi sa više detalja - objašnjava izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, istražitelji su uspeli da uzmu otiske stopala, ali i od guma od automobila. Na ruku im je išlo i suvo vreme koje je bilo na dan kada su nađena tela Đokića i dva tri dana kasnije.

- Ubica ili više njih nije mogao da ne ostavi nekoliko tragova. Dok je bacao granje i letve nije koristio rukavice. Takođe, biće poznato kojim se vozilom udaljio nakon zločina jer su nađeni tragovi automobilskih guma - dodaje izvor.

Prema rečima izvora, policija i ne izlazi sa više detalja jer bi i najmanji mogao da pokvari istragu. Svi DNK tragovi se veštače i biće upoređeni sa onima koji se nalaze u bazi.

Policija još utvrđuje - motiv zločina, mesto ubistva, šta je telefonima žrtava, ko je ubica i šta je u sefu vlasnika menjačnice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.