MONSTRUM CE UMRETI U ZATVORU Ako ostane ziv mogao bi da izadje tek 2056.

Izvor: medio.rs, 17.Jun.2015, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MONSTRUM CE UMRETI U ZATVORU Ako ostane ziv mogao bi da izadje tek 2056.

Đurić će najverovatnije služiti kaznu u KPZ Padinska skela koji ima 300 kamera za video-nadzor, opasan je s dva reda žica, i na vrhu ima žilet-žicu

Dragan Đurić (35) iz Surčina, koji je osuđen na 40 godina robije zbog ubistva Tijane Jurić (15), u ćeliji će dočekati duboku starost, a zbog višedecenijske kazne postoji šansa i da umre u zatvoru.

Ako ostane živ, na slobodi bi mogao da se nađe tek 2056. godine.

GDE JE TU PRAVDA? Ubio Tijanu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << robijaće u “HOTELU” koji ima ljubavnu sobu?

Milan Škulić, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, kaže za medije da maksimalna zatvorska kazna najčešće znači doživotnu robiju.

MONSTRUM OSUĐEN NA 40 GODINA: Ubica Tijane Jurić će trunuti u zatvoru do svoje 74. godine!

– Uslovni otpust formalno je uvek moguć. Gleda se uspeh postignut prilikom izvršenja kazne, kao i da nema opasnosti od toga da bi osuđenik izlaskom na slobodu mogao da ponovi krivično delo. Neophodno je da osuđenik odsluži dve trećine kazne, a bitno je i njegovo ponašanje u zatvoru, odnosno ocena onih koji o njemu brinu da li je zatvor na njega imao pozitivan uticaj – kaže Škulić.

ROBIJAŠI poručuju TIJANINOM UBICI: Dočekaćemo te kao Severinu! (FOTO)

Foto: AP/Tanjug

Ako presuda protiv njega postane pravosnažna, Ðurić će zatvorsku kaznu služiti u jednom od tri najbezbednija zavoda zatvorenog tipa s posebnim obezbeđenjem, a to su zatvori u Padinskoj skeli, Nišu ili Požarevcu.

– Reč je o ustanovama ćelijskog tipa, u kojima su najviše po dva osuđenika. Obaveza Uprave za izvršenje krivičnih sankcija je da osuđenike obezbedi dok su u zatvoru i da se deluje preventivno kako ne bi došlo do samopovređivanja ili pokušaja samoubistva. Zbog toga se i izbegava da budu sami u ćeliji – kažu u Upravi.

Đurić će, međutim, prema pisanju beogradskih medija, najverovatnije služiti kaznu u KPZ Padinska skela.

Ovde robijaju osuđeni na kazne od 10 do 40 godina zatvora. To je najmoderniji zatvor sa specijalnim tehničkim sistemom zaštite. Građen je po uzoru na italijanske zatvore. Kompleks ima 300 kamera za video-nadzor. Zatvor je opasan s dva reda žica, a na vrhu je i žilet-žica.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.