MILANOVIĆ SRAMNO UDARIO I NA VUČIĆA: Hrvatska mogla da podigne optužnicu protiv predsednika Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2022, 18:06

MILANOVIĆ SRAMNO UDARIO I NA VUČIĆA: "Hrvatska mogla da podigne optužnicu protiv predsednika Srbije"

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da je Hrvatska mogla da podigne optužnicu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Glini (1995) za krivično delo, ali nije jer je, kako tvrdi, postojala politička odluka da se preko nekih stvari pređe.

Milanović je to rekao novinarima u Zagrebu upitan da ponovo komentariše odluku srpskog tužilaštva da podigne optužnicu protiv četiri visoka oficira hrvatske vojske.

- Srbija to ne bi trebalo da radi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ako želi da uđe u Evropsku uniju - ponovio je Milanović i upitao zašto je premijerka Srbije Ana Brnabić nervozna.

- Ko je premijerka Srbije? Brnabićka još? Naša bodulica (trn) s Krka. Dobrodošla je - kazao je Milanović, preneo je hrvatski portal Index.

Tvrdi da je Vučićev nastup u Glini (1995) krivično delo, kao i da je, navodi, "bila politička odluka da se preko nekih stvari pređe".

- Mislite li da bi u Hrvatskoj neko trepnuo da se digne optužnica protiv Vučića - upitao je i dodao da to nije pametno.

- Da, on nikoga nije ubio. Ali njegovo burgijanje je mnoge koštalo glave. I duše - naveo je Milanović, nakon što je učestvovao u preuzimanju helikoptera UH-60M Black Hawk, donacije SAD.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabićeva odgovorila Milanoviću: Njegovi nastupi mogu samo da štete Hrvatskoj

Izvor: RTS, 25.Maj.2022

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić odgovorila je predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, koji je, komentarišući odluku srpskog tužilaštva da podigne optužnicu protiv četiri visoka oficira hrvatske vojske, rekao da Srbija to ne bi trebalo da radi ako želi da uđe u Evropsku uniju. Brnabićeva...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.