MASKE NISU NIKAKVA ZAŠTITA! Dr Nestorović ponovo šokira: Njegove reči odjekuju Srbijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2020, 16:39

MASKE NISU NIKAKVA ZAŠTITA! Dr Nestorović ponovo šokira: Njegove reči odjekuju Srbijom

U trenutku kada su sve oči uprte u brojke vezane za koronavirus i kada mnogi strahuju od novog talasa epidemije, doktor Branimir Nestorović ponovo je šokirao svojim stavom koji je podelio na društvenim mrežama!

Nestorović, koji je po sopstvenim rečima napustio Krizni štab jer mu je dosadilo da "bude crna ovca", obelodanio je istraživanje Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), koji je nacionalni Institut za javno zdravlje SAD (pandan "Batuta" kod nas), u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se konstatuje da je nošenje maski nepotrebno u suzbijanju širenja koronavirusa!

- Naučnik iz CDC, maske ne deluju - napisao je kratko Nestorović uz objavu koji je podelio, a koja se odnosi na pomenuto istraživanje.

CDC: 85% of COVID-19 patients report ‘always’ or ‘often’ wearing a mask.

Americans are wearing masks, but masks aren't working.https://t.co/1DZKXDLuZx

— Jordan Schachtel (@JordanSchachtel) October 12, 2020

Naime, istraživanje CDC ukazuje na to da nošenje maski ni na koji način ne umanjuje šansu da se pojedinac zarazi koronom.

- Studija CDC, koja je anketirala simptomatske pacijente sa Kovidom-19, otkrila je da je 70,6% ispitanika izjavilo da "uvek" nosi masku, dok dodatnih 14,4% kaže da "često" nosi masku. To znači da je ogromnih 85% zaraženih pacijenata prijavilo redovno nošenje maski! Samo 3,9% zaraženih reklo je da "nikada" ne nosi pokrivač za lice - navodi se u tekstu na koji se pozvao i sam dr Nestorović.

Zapravo, studija dovodi do saznanja da se desetine hiljada Amerikanaca svakodnevno zaražavaju koronom uprkos nošenju maski.

Ono što treba napomenuti jeste da je pomenuta studija u direktnoj suprotnosti sa tvrdnjama o maskama koje je izneo direktor CDC-a Robert Redfild, koji je na nedavnoj konferenciji tvrdio da je platnena maska sigurnija zaštita od koronavirusa nego vakcina.

CDC Director Dr. Robert Redfield makes it as clear as he can: "This face mask is more guaranteed to protect me against COVID than when I take a COVID vaccine." pic.twitter.com/Ul0Ppj5qqv

— The Recount (@therecount) September 16, 2020

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.