MAKRON SE OBRATIO SRBIMA NA ĆIRILICI: Evo šta nam je predsednik Francuske poručio na Tviteru! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2019, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAKRON SE OBRATIO SRBIMA NA ĆIRILICI: Evo šta nam je predsednik Francuske poručio na Tviteru! (FOTO)

Francuski predsednik Emanuel Makron zahvalio je na svom Tviter nalogu, na ćirlici, srpskom narodu na prijateljstvu i ljubavi prema Francuskoj.

- Na spomeniku, koji je u srcu Beograda napisane su reči: ''Mi volimo Francusku''. To je snaga našeg prijateljstva, isklesana u kamenu. U ime Francuske, došao sam da kažem hvala srpskom narodu - napisao je Makron na svom Tviteru na ćirilici.

На споменику, који је у срцу Београда написане >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << су речи: „Ми волимо Француску”. То је снага нашег пријатељства, исклесана у камену. У име Француске, дошао сам да кажем хвала српском народу. pic.twitter.com/FA3UZWlDB3

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) 15. јул 2019.

Makron je podsetio i da 18 godina nijedan francuski predsednik nije posetio Srbiju što je previše.

- Ovde sam da razgovaramo o celoj našoj zajedničkoj prošlosti. I da otvorimo novu stranicu između naše dve zemlje - napisao je Makron u drugom Tvitu na francuskom jeziku.

18 ans qu'aucun Président français n'était venu jusqu’en Serbie. C'est beaucoup trop. Je suis ici pour parler de tous nos passés communs. Et pour ouvrir une nouvelle page entre nos deux pays. pic.twitter.com/t2Bh2waDIB

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) 15. јул 2019.

Inače vest o poseti Makrona objavljena je i na Tviteru Jelisejske palate, kao i govori Makrona i predsednika Srbije Aleksandra Vučića na konferenciji za novinare i kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj, na Kalemegdanu.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Makron prvo progovorio na srpskom, a sada se i zahvalio na ćirilici

Izvor: B92, 15.Jul.2019

Beograd -- Francuski predsednik Emanuel Makron zahvalio je na svom tviter nalogu, na ćirlici, srpskom narodu na prijateljstvu i ljubavi prema Francuskoj..."Na spomeniku, koji je u srcu Beograda napisane su reči: 'Mi volimo Francusku'. To je snaga našeg prijateljstva, isklesana u kamenu. U ime Francuske,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.