Izvor: RTS, 22.Jul.2020, 07:44

Ljubinka Milinčić: Proizvodnja ruske vakcine počinje u avgustu

Glavna i odgovorna urednika "Sputnjika" u Srbiji Ljubinka Milinčić rekla je za RTS da će od avgusta početi proizvodnja ruske vakcine protiv koronavirusa.
Sputnjik je objavio vest da će Rusija prva u svetu u avgustu započeti masovnu proizvodnju prve vakcine protiv koronavirusa, a Ljubinka Milinčić navodi da je reč o vakcini koju je napravio Institut "Galamej".

Prema njenim rečima, najavljena je proizvodnja 200 miliona doza. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Biće i za Rusiju i za izvoz, rekla je Milinčićeva gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.
Ljubinka Milinčić navodi da će se i oksfordska vakcina proizvoditi u Rusiji i dodaje da naučnici iz Rusije, SAD, Kine i Velike Britanije razmenjuju informacije kako bi svet što pre dobio vakcinu.
Ljubinka Milinčić je govorila i o dijalogu Beograda i Prištine. Rekla je da je dobro što su Beograd i Priština posle dužeg zastoja seli za pregovarački sto.
Kada je reč o novom koordinatoru Prištine za pregovore Skenderu Hiseniju, Milinčićeva kaže da Priština očigledno ima samo jednu želju – da pregovori idu u smeru priznanja Kosova. Srbija, ističe, to neće uraditi.
Navodi da je veliki korak napred ako međunarodni koordinatori ubede dve strane da se razgovara o tehničkim pitanjima, ekonomiji.
"Sa naše strane su čuju uglavnom pozitivne misli o tome, seli smo za pregovarački sto, razgovaramo. Priština priča drugu priču, jer oni pred svojim narodom moraju biti heroji, junaci, to je za unutrašnju priču", napominje Ljubinčićeva.
Prema njenim rečima, Rusija podržava pregovore i rešenje o kome se dogovore dve strane.
Okvir Rusije je uvek da to bude u skladu sa zaikonom i rezolucijom 1244, dodaje.
"Ono što bude naša odluka, odluka Srbije, Rusija će podržati u Savetu bezbednosti", navela je glavna i odgovorna urednica Sputnjika.
Kada je reč o prekidu razgovora crnogorskih vlasti sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom, Milinčićeva ukazuje da je bila iznenađujuća odluka vlasti da pozovu na razgovor predstavnike crkve.
"Iz onoga što je (premijer, Duško) Marković govorio, činilo se da su mnoge stvari prihvaćene. Oni su posle zatražili da se crkva ponovo registujuje, što crkva smatra za podvalu i ucenu", navodi urednica Sputnjika dodajući da je poziv na razgovore bio važan za vlast i zbog predstojećih izbora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Milinčić: Rusija podržava pregovore Beograda i Prištine

Izvor: Danas, 22.Jul.2020

Glavna i odgovorna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić ocenila je danas da Rusija podržava pregovore Beograda i Prištine i rešenje o kome se dogovore dve strane, uz napomenu da je dobro što su dve strane posle dužeg zastoja sele za pregovarački sto.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.