Linta: Odluka Skupštine Crne Gore antisrpska

Izvor: RTS, 30.Nov.2018, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Odluka Skupštine Crne Gore antisrpska

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta najoštrije je kao antisrpsku ocenio odluku Skupštine Crne Gore da usvoji Rezoluciju kojom se odluke Podgoričke skupštine o ujedinjenju Crne Gore sa Srbijom iz 1918. godine proglašavaju ništavnim.
"U pitanju je jedna u nizu brutalnih provokacija režima (predsednika) Mile Đukanovića prema srpskom narodu i Srbiji. Nažalost, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Crnoj Gori je na delu potpuno falsifikovanje istorije sa ciljem daljeg udaljavanja i produbljivanja podela između srpskog i crnogorskog naroda", istakao je Linta u saopštenju.
Prema njegovim reccima, "režim Mile Đukanovića usvajanjem pomenute Rezolucije Srbiju je zvanično proglasio za okupatora, jer je tobože ukinula državnost Crne Gore, a srpsku vojsku koja je 1918. godine oslobodila Crnu Goru i sačuvala Boku od italijanske aneksije okupatorskom vojskom".
"S druge strane, Đukanovićev režim ćuti o činjenici da Crna Gora nije mogla da bude pobjednica u Prvom svetskom ratu jer je u januaru 1916. tadassnje rukovodstvo Crne Gore donelo sramnu odluku o kapitulaciji. Srbija jeste doživela vojni slom krajem 1915. godine, ali nije kapitulirala vech je doneta istorijska odluka o povlaccenju vojske preko Albanije", podsetio je Linta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.