Izvor: RTS, 17.Maj.2021, 08:23

Lideri Zapadnog Balkana sastaju se u okviru procesa Brdo–Brioni

Lideri Zapadnog Balkana sastaju se u okviru procesa Brdo–Brioni koji se održava u Sloveniji. Na samitu učestvuje i srpska delegacija koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić.
U 11 sati očekuje se početak plenarne sednice samita, nakon koje će biti objavljeni zaključci i deklaracija.

Deklaracija, za koju se očekuje da će biti doneta, trebalo bi da sadrži, između ostalog, ideju o nepromenjivosti granica.
Kosovska predstavnica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vjosa Osmani prvi put dolazi na ovakav skup i prvi put će se susresti sa liderima Zapadnog Balkana u ovakvom formatu.
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je u Sloveniju došao dan ranije i razgovarao sa slovenačkim kolegom Borutom Pahorom.
Predsednik Francuske Emanuel Makron, čiji je dolazak bio najavljen, ipak neće doći na samit.
Inicijativa Brdo–Brioni je slovenačko-hrvatska inicijativa, pokrenuta 2010. godine, u nastojanju da poveća poverenje između zemalja u regionu i pomogne im da se pridruže Evropskoj uniji.
Prošle godine je dva puta odlagano održavanje samita zbog epidemijske situacije.
Predsednik Aleksandar Vučić nakon Slovenije putuje u Brisel gde će se sastati sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ZAPADNI BALKAN NA JEDNOM MESTU Danas u Sloveniji samit Brdo-Brioni, prisustvuje i Vučić

Izvor: Blic, 17.Maj.2021

Lideri Zapadnog Balkana sastaju se u okviru procesa Brdo-Brioni koji se održava u Sloveniji. Na samitu učestvuje i srpska delgacija koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.