Ličnost kopilota nije jedini trag

Izvor: B92, 28.Mar.2015, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ličnost kopilota nije jedini trag"

Ličnost kopilota, koji se sumnjiči da je namerno srušio putnički avion "erbas A320" na jugu Francuske predstavlja "ozbiljan trag" u istrazi, ali ne i jedini.

"Imamo izvestan broj elemenata koji nam omogućavaju da napredujemo kada je reč o tom tragu, koji je ozbiljan trag, ali koji ne može biti jedini", rekao je šef francuske policije Žan-Pjer Mišel u Diseldorfu.

Pad "erbasa A320" nemačke kompanije "Džermanvings" na jugu Francuske, u kome je poginulo svih 150 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << putnika i članova posade, podstakao je pitanja o mentalnom zdravlju letačkog osoblja.

Francuski zvaničnici veruju da je 28-godišnji kopilot Andreas Lubic, namerno pokušao da uništi avion, koji je u utorak leteo od Barselone do Diseldorfa.

Nemačke vlasti su u petak objavile kako su pronašle pocepane doznake za bolovanje iz kojih se vidi da je na dan tragedije Lubic trebalo da bude na bolovanju.

On te doznake nije podneo kompaniji "Džermanvings", niskotarifnoj filijali "Lufthanze", za koju je leteo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

JEZIVI KRICI Transkript iz kokpita otkriva vrištanje putnika iz srušenog aviona

Izvor: Blic, 29.Mar.2015, 12:01

Svetski mediji preplavljeni su detaljima o privatnom životu i zdravstvenim problemima Andreasa Lubica (28), kopilota koji je početkom nedelje namerno oborio nemački avion "erbas A320" u Alpima. Ipak, motivi njegovog čina i dalje nisu rasvetljeni. U međuvremenu je objavljen transkript razgovora iz...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.