"Ličnost kopilota nije jedini trag"

Ličnost kopilota, koji se sumnjiči da je namerno srušio putnički avion "erbas A320" na jugu Francuske predstavlja "ozbiljan trag" u istrazi, ali ne i jedini.

Izvor: B92

Subota, 28.03.2015.

17:04

Default images
foto: Beta/AP

"Imamo izvestan broj elemenata koji nam omogućavaju da napredujemo kada je reč o tom tragu, koji je ozbiljan trag, ali koji ne može biti jedini", rekao je šef francuske policije Žan-Pjer Mišel u Diseldorfu.

Pad "erbasa A320" nemačke kompanije "Džermanvings" na jugu Francuske, u kome je poginulo svih 150 putnika i članova posade, podstakao je pitanja o mentalnom zdravlju letačkog osoblja.

Francuski zvaničnici veruju da je 28-godišnji kopilot Andreas Lubic, namerno pokušao da uništi avion, koji je u utorak leteo od Barselone do Diseldorfa.

Nemačke vlasti su u petak objavile kako su pronašle pocepane doznake za bolovanje iz kojih se vidi da je na dan tragedije Lubic trebalo da bude na bolovanju.

On te doznake nije podneo kompaniji "Džermanvings", niskotarifnoj filijali "Lufthanze", za koju je leteo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: