Istražitelj: Ličnost kopilota ozbiljan trag, ali ne i jedini

Izvor: Blic, 28.Mar.2015, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istražitelj: Ličnost kopilota ozbiljan trag, ali ne i jedini

Ličnost kopilota, koji se sumnjiči da je namerno srušio putnički avion "erbas A320" na jugu Francuske predstavlja "ozbiljan trag" u istrazi, ali ne i jedini, saopštio je danas francuski istražitelj.

"Imamo izvestan broj elemenata koji nam omogućavaju da napredujemo kada je reč o tom tragu, koji je ozbiljan trag, ali koji ne može biti jedini", rekao je šef policije Žan-Pjer Mišel za AFP u Dizeldorfu.

Pad "erbasa A320" nemačke kompanije "Džermanvings" na jugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Francuske, u kome je poginulo svih 150 putnika i članova posade, podstakao je pitanja o mentalnom zdravlju letačkog osoblja.

Francuski zvaničnici veruju da je 28-godišnji kopilot Andreas Lubic, namerno pokušao da uništi avion, koji je u utorak leteo od Barselone do Dizeldorfa.

Nemačke vlasti su u petak objavile kako su pronašle pocepane doznake za bolovanje iz kojih se vidi da je na dan tragedije Lubic trebalo da bude na bolovanju.

On te doznake nije podneo kompaniji "DŽermanvings", niskotarifnoj filijali "Lufthanze", za koju je leteo.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Ličnost kopilota nije jedini trag"

Izvor: B92, 28.Mar.2015

Ličnost kopilota, koji se sumnjiči da je namerno srušio putnički avion "erbas A320" na jugu Francuske predstavlja "ozbiljan trag" u istrazi, ali ne i jedini..."Imamo izvestan broj elemenata koji nam omogućavaju da napredujemo kada je reč o tom tragu, koji je ozbiljan trag, ali koji ne može biti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.