Izvor: S media, 13.Avg.2012, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepa vest iz Pirota: Srednjoškolci našli novčanik i vratili vlasniku

Trojica srednjoškolaca iz Pirota, šesnaestogodišnjaci Miloš Nikolić, Djordje Bademov i Miloš Kostić, pronašli su novčanik sa 7.600 dinara i 50 evra, vratili ga vlasniku i postali heroji dana u tom gradu.

Oni su kod Crkve Roždestvo Hristovo u centru Pirota pronašli novčanik sa novcem i ličnim dokumentima studenta kriminalistike i bezbednosti Miloša Stankovića i bez dileme ga odneli u policiju.

Djordje Bademov je za pirotske medije kazao da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nisu imali dilemu šta da urade sa pronadjenim novčanikom.

"Otvorili smo novčanik u kome je bilo 50 evra i 7.600 dinara, lična karta, zdravstvena knjižica, vozačka dozvola i kartica za pristup njegovom fakultetu. Razmišljali smo da ga najpre potražimo u gradu i vratimo mu novčanik , ali ga nismo našli. Mislili smo i da mu novčanik odnesemo kući, ali smo na kraju odlučili da novčanik odnesemo u policiju", rekao je Djordje Bademov.

Miloš Nikolić naveo je da je bilo različitih reagovanja na njihov potez.

"Neki su nas hvalili i čestitali na gestu, govoreći 'bravo i tako treba da se ponašaju mladi', mada je bilo i onih koji su se čudili da smo pronadjeni novac vratili, a da ga nismo uzeli za sebe", kazao je Nikolić.

Miloš Stanković (21), apsolvent na Visokoj strukovnoj školi za kriminalistiku i bezbednost u Nišu, rekao je da je primetio da nema novčanika kada je hteo da plati račun u kafiću.

"Pomislio sam da mi je novčanik ispao iz automobila ili da je možda ostao u autu kada sam izlazio. Drugarici sa kojom sam bio rekao sam da se nadam da će ga neko pronaći i pošteni nalazač vratiti... Prijatno sam iznenadjen gestom ovih momaka. Častio sam ih sa hiljadu dinara da popiju bar po jedno piće i naravno zahvalio", rekao je Miloš Stanković.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.