Tri dečaka našla novčanik i vratila ga vlasniku

Izvor: Kurir, 13.Avg.2012, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri dečaka našla novčanik i vratila ga vlasniku

Miloš Nikolić, Đorđe Bademov i Miloš Kostić, pronašli kod Crkve Roždestvo Hristovo u centru Pirota novčanik sa 7.600 dinara i 50 evra i ličnim dokumentima studenta kriminalistike i bezbednosti Miloša Stankovića i bez dileme ga odneli u policiju

PIROT - Trojica srednjoškolaca iz Pirota, šesnaestogodišnjaci Miloš Nikolić, Đorđe Bademov i Miloš Kostić, pronašli su novčanik sa 7.600 dinara i 50 evra, vratili ga vlasniku i postali heroji dana u tom gradu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />Oni su kod Crkve Roždestvo Hristovo u centru Pirota pronašli novčanik sa novcem i ličnim dokumentima studenta kriminalistike i bezbednosti Miloša Stankovića i bez dileme ga odneli u policiju.

Đorđe Bademov je za pirotske medije kazao da nisu imali dilemu šta da urade sa pronađenim novčanikom.

"Otvorili smo novčanik u kome je bilo 50 evra i 7.600 dinara, lična karta, zdravstvena knjižica, vozačka dozvola i kartica za pristup njegovom fakultetu. Razmišljali smo da ga najpre potražimo u gradu i vratimo mu novčanik, ali ga nismo našli. Mislili smo i da mu novčanik odnesemo kući, ali smo na kraju odlučili da novčanik odnesemo u policiju", rekao je Đorđe Bademov.

Miloš Nikolić naveo je da je bilo različitih reagovanja na njihov potez.

"Neki su nas hvalili i čestitali na gestu, govoreći "bravo, tako treba da se ponašaju mladi", mada je bilo i onih koji su se čudili da smo pronađeni novac vratili, a da ga nismo uzeli za sebe", kazao je Nikolić.

Miloš Stanković (21), apsolvent na Visokoj strukovnoj školi za kriminalistiku i bezbednost u Nišu, rekao je da je primetio da nema novčanika kada je hteo da plati račun u kafiću.

"Pomislio sam da mi je novčanik ispao iz automobila ili da je možda ostao u autu kada sam izlazio. Drugarici sa kojom sam bio rekao sam da se nadam da će ga neko pronaći i pošteni nalazač vratiti... Prijatno sam iznenađen gestom ovih momaka. Častio sam ih sa hiljadu dinara da popiju bar po jedno piće i naravno zahvalio", rekao je Miloš Stanković.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srednjoškolci našli novčanik i vratili vlasniku

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2012

Trojica srednjoškolaca iz Pirota pronašli su novčanik sa 7.600 dinara i 50 evra i vratili ga vlasniku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Srednjoškolci vratili izgubljeni novčanik

Izvor: RTS, 13.Avg.2012

Trojica srednjoškolaca iz Pirota pronašla su novčanik na pločniku ispred kafića u kome su sedeli i vratili ga vlasniku. U njemu su, pored novca, bile i lične isprave studenta koji je izgubio novčanik. ..Jedan uobičajeni večernji izlazak za šesnaestogodišnjake Miloša Kostića, Đorđa Bademova...

Nastavak na RTS...

Pirotski srednjoškolci vratili novčanik

Izvor: JužneVesti.com, 13.Avg.2012

Trojica pirotskih srednjoškolaca pronašli su novčanik pored crkve sa 7.600 dinara i 50 evra i odneli ga u policijsku stanicu. 

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.