Izvor: Beta, 26.Feb.2021, 00:38

Lajčak: Mapa pogrešno protumačena, postoji linija koja razdvaja Kosovo od Srbije

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je večeras da su mapu u njegovom kabinetu pogrešno protumačili oni koji tvrde da je na njoj Kosovo prikazano kao deo Srbije."Kako je mapa u mojoj kancelariji na zamućenoj slici tokom mog intervjua izazvala danas neka pogrešna tumačenja, delim njenu stvarnu fotografiju izbliza. To je zvanična mapa EU. Kosovo je tu, kao i linija koja razdvaja Kosovo od Srbije", napisao je Lajčak na Tviteru.On je uz tu poruku objavio četiri fotografije mape iz svog kabineta, na kojima se jasno vidi da je linija koja odvaja Kosovo od Srbije znatno tanja od linija koje predstavljaju državne granice na mapi, ali da je iste boje kao one.Za razliku od Kosova, na mapi u Lajčakovom kabinetu nema linije izmedju Vojvodine i ostatka Srbije.Lajčak je nešto kasnije naveo da su današnji komentari u vezi s mapom "primer zašto je toliko važan dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije - da slična pitanja ne bi više izazivala nesporazume".Ranije danas, vršiteljka dužnosti ministra spoljnih poslova Kosova Meljiza Haradinaj-Stubla zatražila je od Lajčaka da u svom kabinetu počne da koristi geografsku kartu na kojoj je Kosovo prikazano kao nezavisna država.Nakon što se u medijima pojavila slika ...
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajčak: Mapa pogrešno protumačena, postoji linija koja razdvaja Kosovo od Srbije

Izvor: Danas, 26.Feb.2021

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je večeras da su mapu u njegovom kabinetu pogrešno protumačili oni koji tvrde da je na njoj Kosovo prikazano kao deo Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.