LUKAŠENKO ZATVORIO GRANICU! Samo diplomate i kamiondžije mogu ući u Belorusiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 09:02

LUKAŠENKO ZATVORIO GRANICU! Samo diplomate i kamiondžije mogu ući u Belorusiju

Granica sa Rusijom ostaje otvorena

Belorusija je u četvrtak zatvorila svoje granice s Letonija, Litvanijom, Poljskom i Ukrajinom, navodeći kao razlog "epidemiološku situaciju".

- Moramo zatvoriti granice - rekao je predsednik Aleksandar Lukašenko. On je ranije pandemiju opisivao kao "psihozu". U zemlji je prema službenim podacima zaraženo 96.529 osoba, a 973 su umrle.

Od petka će putovanja biti ograničena, a granice će ostati otvorene samo za diplomate >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i za kamionski saobraćaj, objavila je državna agencija za granice.

Pojavile su se spekulacije da su granice zatvorene zbog političkih razloga, jer su odnosi Belorusije sa te četiri zemlje pogoršani usled protesta protiv Lukašenkove vlasti.

Nijedna od četiri zemlje ne priznaje Lukašenkovu pobedu na izborima u avgustu, za razliku od Rusije. Rusko-beloruska granica ostala je i dalje otvorena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.