LONČAR SMENIO 11 DIREKTORA: Posle smrti malog Radenka usledila prva “čistka” u bolnicama u Srbiji

Izvor: Telegraf.rs, 19.Okt.2016, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LONČAR SMENIO 11 DIREKTORA: Posle smrti malog Radenka usledila prva “čistka” u bolnicama u Srbiji

Epilog prve kontrole po bolnicama u Srbiji, koje su na inicijativu ministra zdravlja dr Zlatibora Lončara nakon tragične smrti malog Radenka Nikodinovića iz Loznice radili eminentni stručnjaci, je smena 11 direktora bolnica.

Timovi sastavljeni od najeminentnijih profesora i lekara, koje je imenovalo Ministarstvo zdravlja, u proteklih sedam dana kontrolisali su rad bolnica u Srbiji i danas su podneli ministru zdravlja dr Lončaru prve izveštaje kada je u pitanju vođenje dokumentacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << higijena, odnos prema pacijentima, stručni rad i opremljenost ustanova.

Na osnovu svega iznetog ministar Lončar je doneo odluku o imenovanju novih rukovodioca u sledećim zdravstvenim ustanovama: OB Aranđelovac, OB Majdanpek, OB Bor, OB Gornji Milanovac, ZC Negotin, OB Negotin, OB Kruševac, OB Priboj, OB Vranje, OB Prijepolje, Očna klinika KC Niš. Direktor OB Valjevo je podneo ostavku iz zdravstvenih razloga, pa će i na njegovo mesto biti imenovananova nova osoba.

Foto: Facebook/Milan Gamaro Nikodinovic

Pojedinim bolnicama, odnosno njihovom rukovodstvu, dat je rok od dve nedelje da isprave uočene nedostatke.

- Kadrovske promene su samo prvi korak u rešavanju situacije koju smo zatekli. Timovi nastavljaju svoj rad sve dok se sve bolnice ne uvedu u sistem, koji podrazumeva poštovanje svih zdravstvenih pravila i protokola - istakao je ministar Lončar, navodeći da do petka, 28. oktobra, očekuje izveštaje o stanjima u domovima zdravlja i kliničkim centrima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.