LDP žestoko napao Šešelja: Nema šanse da podigneš spomenik Miloševiću u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2018, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP žestoko napao Šešelja: Nema šanse da podigneš spomenik Miloševiću u Beogradu

Različito i viđenje lika i dela Zorana Đinđića

Prvi na listi Liberalno demokratske partije na izborima za Skupštinu Beograda Đorđe Žujović izjavio je danas da neće dozvoliti predsedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju da u prestonici podigne spomenik nekadašnjem predsedniku Jugoslavije Slobodanu Miloševiću.

Pročitajte i:

Žujović je dodao da će ta stranka čuvati sećanje na ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čijem se spomeniku SRS protivi. On je ocenio da su kandidati liste LDP-a i članovi te stranke poslednja brana tome da Beograd dobije spomenik Miloševiću i da se "Šešelj i njegovi sledbenici obračunavaju s pokojnim Đinđićem".

Beograd treba da podigne spomenik Đinđiću jer je bio simbol dobre i progresivne ideje, a ne Miloševiću, jer su iza njegove politike ostale stotine hiljada žrtava širom Jugoslavije dok su mnogi ljudi pobegli iz zemlje, saopštio je LDP.

- Okupili smo se na Studentskom trgu da bismo poslali poruku Šešelju koji je sa ovog istog mesta govorio o tome kako Đinđić ne zaslužuje spomenik u glavnom gradu Srbije, zato što je bio, kako kaže, mafijaš i kriminalac i da Beograd zaslužuje spomenik Slobodanu Miloševiću - rekao je Žujović i dodao da je Šešelja po povratku iz Haškog tribunala trebalo da dočeka Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, a policija da ga ispita o svim navodima vezanim za političku pozadinu ubistva premijera.

Predsednik SRS-a Vojislav Šešelj izjavio je danas da će se radikali boriti protiv toga da se podigne spomenik Đinđiću, a da spomenik treba da se podigne Slobodanu Miloševiću.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.