LDP: Vlada Srbije i Nebojša Stefanović napravili haos u Skupštini

Izvor: Blic, 03.Okt.2013, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Vlada Srbije i Nebojša Stefanović napravili "haos" u Skupštini

Liberalno demokratska partija kritikovala je danas Vladu Srbije i predsednika parlamenta Nebojšu Stefanovića, tvrdeći da su napravili haos na početku jesenjeg zasedanja Skupštine, jer se kako navodi LDP "više ne zna koji zakoni su hitni".

LDP negoduje što nema rasprave o izmenama Zakona o visokom obrazovanju i zašto akademska godina počinje potpuno mimo zakona, navodeći da to izaziva veliku nesigurnost kod svih aktera u visokom obrazovanju.

Ta stranka podseća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da sutra počinje hitna sednica Skupštine, ali na njenom dnevnom redu nema izmena Zakona o visokom obrazovanju i pita kada će taj zakon biti razmatran, da li će tekuća sednica na kojoj se razmatra i zakon o legalizaciji, ponovo biti prekidana ili će studenti, fakulteti i univerziteti morati da čekaju još nekoliko nedelja na usvajanje zakona.

LDP navodi da je Vlada zakasnila sa podnošenjem izmena zakona koje se tiču broja bodova i rokova i da zbog toga u utorak „studentski zakon“ nije ušao u dnevni red zasedanja Skupštine.

Vlada je zaboravila i da u nedelju ističe rok za prijavu zahteva javnih preduzeća za upis prava svojine po Zakonu o javnoj svojini, pa je predsednik parlamenta prekinuo tekuću sednicu i za petak ujutru zakazao hitnu sednicu na kojoj će se razmatrati izmena Zakona o javnoj svojini, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP: Akademska godina počinje mimo zakona

Izvor: RTS, 03.Okt.2013

U haosu koji su na početku jesenjeg zasedanja Skupštine napravili Vlada i predsednik parlamenta Nebojša Stefanović, više se ne zna koji zakoni su hitni, zašto nema rasprave o izmenama Zakona o visokom obrazovanju i zašto akademska godina počinje potpuno mimo zakona, saopštila je LDP...Liberalno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.