LAVA IZOBLIČILA BISER ATLANTSKOG OKEANA: Hitno evakuisana još tri grada na Kanarima, vulkan ne prestaje da divlja! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2021, 21:46

LAVA IZOBLIČILA BISER ATLANTSKOG OKEANA: Hitno evakuisana još tri grada na Kanarima, vulkan ne prestaje da divlja! (VIDEO)

Stanovništvo je uplašeno zbog svega što se dešava

Vlasti na španskom ostrvu La Palma naredile su evakuaciju gradova Tahuja, Takande de Abaho i dela Takande de Ariba koji do sada nisu bili evakuisani zbog erupcije vulkana, saopštile su danas hitne službe.

Vlasti su prvobitno savetovale stanovnicima tih gradova da ostanu kod kuća, ali su im potom rekli da moraju da se evakuišu zbog pojačanih vulkanskih aktivnosti, preneo je Rojters. Lava iz vulkana Kumbre Vijeha >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na kanarskom ostrvu La Palma teče niz padine vulkana i ruši sve pred sobom već šesti dan.

Do sada je uništeno blizu 200 privatnih i javnih objekata i veća površina poljoprivrednog zemljišta, dok je hiljade ljudi privremeno evakuisano.

La Palma je bila u stanju visoke pripravnosti nakon što je za nedelju dana zabeleženo više od 22.000 potresa u Kumbre Vijehi, lancu vulkana koji je poslednji put imao erupciju 1971. godine i jedan je od najaktivnijih vulkanskih regiona na Kanarima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vatrogasci se povlače dok se vulkanske eksplozije u La Palmi pojačavaju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Sep.2021, 00:08

Pojačane vuklanske eksplozije na španskom otoku La Palma prisilile su vatrogace na povlačenje, a vlasti su evakuisali još tri grada u petak, letovi su otkazani zbog gustog dima i pepela. Vatrogasci su u petak prestali sa čišćenjem u gradu Todoque dok se novi otvor otvorio sa strane vulkana. Vlasti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Vulkan na španskom ostrvu La Palma nastavio da eruptira

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2021

Nastavljena je erupcija vulkana na španskom ostrvu La Palma koji je uništio stotine kuća, spasilačke službe su na terenu, a meštani pokušavaju da očiste pepeo.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.