Vatrogasci se povlače dok se vulkanske eksplozije u La Palmi pojačavaju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Sep.2021, 00:08

Vatrogasci se povlače dok se vulkanske eksplozije u La Palmi pojačavaju

Pojačane vuklanske eksplozije na španskom otoku La Palma prisilile su vatrogace na povlačenje, a vlasti su evakuisali još tri grada u petak, letovi su otkazani zbog gustog dima i pepela. Vatrogasci su u petak prestali sa čišćenjem u gradu Todoque dok se novi otvor otvorio sa strane vulkana. Vlasti su naredile evakuaciju u gradovima Tajuya, Tacande de Abajo i dijelu Tacande de Arriba. Hitna služba Kanarskih ostrva najprije su rekli stanovnicima da ostanu u zatvorenim prostorima kako bi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Zbog oblaka pepela na španskom ostrvu La Palma ZATVOREN AERODROM

Izvor: Blic, 25.Sep.2021

Aerodrom na španskom ostrvu La Palma zatvoren je danas zbog oblaka pepela koji izbija iz vulkana koji "radi" već nedelju dana, a naučnici su saopštili da se otvorio još jedan vulkanski otvor, izlažući ostrvljane mogućim novim opasnostima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.