Kurc: Ovaj virus ostaće prisutan i za pet godina

Izvor: B92, 24.Jul.2021, 14:33

Kurc: Ovaj virus ostaće prisutan i za pet godina

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ocenio je da će korona virus ostati, i to ne samo godinu dana.

Kao i da će njegova vlada na taj izazov odgovarati kao i do sada politikom „što više sloboda, ograničenja koliko je potrebno“.

„Ovaj virus će ostati. Biće među nama za godinu, za tri, pa i pet godina“, konstatovao je Kurc za televiziju „Servus TV“.

On je naglasio da će širom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Austrije biti i dalje primenjivana „3G pravila“ za uživanje sloboda, a to su ili sertifikat o vakcinaciji, potvrda o preležanom Kovid19 ili negativni test.

„Lokalno, ako je to potrebno, moguće je dodatno dati doprinos uvođenjem obaveze nošenja maski“, objasnio je on.

Kurc je ocenio da je 3G pravilo efikasna mera, koja sprečava eksploziju broja inficiranih.

„3G pravilo pomaže nam i verujem da nije tako veliko ograničavanje slobode građana, kao kada se određene oblasti potpuno zatvore“, rekao je Kurc.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SUMORNA PROGNOZA SEBASTIJANA KURCA: Njegova predviđanja o koroni se nikome neće dopasti

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2021, 09:08

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ocenio je da će korona virus ostati, i to ne samo godinu dana...Kao i da će njegova vlada na taj izazov odgovarati kao i do sada politikom "što više sloboda, ograničenja koliko je potrebno"...- Ovaj virus će ostati. Biće među nama za godinu, za tri, pa i pet...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.