SUMORNA PROGNOZA SEBASTIJANA KURCA: Njegova predviđanja o koroni se nikome neće dopasti

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2021, 09:08

SUMORNA PROGNOZA SEBASTIJANA KURCA: Njegova predviđanja o koroni se nikome neće dopasti

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ocenio je da će korona virus ostati, i to ne samo godinu dana.

Kao i da će njegova vlada na taj izazov odgovarati kao i do sada politikom "što više sloboda, ograničenja koliko je potrebno".

- Ovaj virus će ostati. Biće među nama za godinu, za tri, pa i pet godina - konstatovao je Kurc za televiziju "Servus TV".

On je naglasio da će širom Austrije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti i dalje primenjivana "3G pravila" za uživanje sloboda, a to su ili sertifikat o vakcinaciji, potvrda o preležanom Kovid19 ili negativni test.

- Lokalno, ako je to potrebno, moguće je dodatno dati doprinos uvođenjem obaveze nošenja maski - objasnio je on.

Kurc je ocenio da je 3G pravilo efikasna mera, koja sprečava eksploziju broja inficiranih.

- 3G pravilo pomaže nam i verujem da nije tako veliko ograničavanje slobode građana, kao kada se određene oblasti potpuno zatvore - rekao je Kurc.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.