Kuburović: Skandalozan pokušaj pritiska na pravosuđe

Izvor: RTS, 07.Feb.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Skandalozan pokušaj pritiska na pravosuđe

Ministarka pravde Nela Kuburović ocenila je da Savez za Srbiju, koji je zatražio da se poništi rešenje o određivanju pritvora mladiću koji je na protestima nosio vešala, na najsramniji način napada odluke suda i pokušava da vrši direktan politički pritisak na pravosuđe.
"Skandalozno je da oni koji se navodno bore za poštovanje institucija, nezavisnost pravosuđa i vladavinu prava, na najsramniji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << način napadaju odluke suda i traže da se te odluke povuku samo zato što se one ne sviđaju pojedincima, čime pokušavaju da vrše direktan politički pritisak na pravosuđe", navela je Kuborović u izjavi Tanjugu.

Dodala je da bi oni koji su razrešili 2.000 sudija i tužilaca i celo pravosuđe držali u strahu ponovo da se vrate na vlast, kako bi opet razrešavali i donosili sudske odluke u skladu sa svojim partijskim interesima.
"Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović i Srđan Nogo, perjanice Saveza za Srbiju, ne samo da su 2010. razrešavali sudije i tužioce, nego bi sada hteli i da ih linčuju, stavljajući metu na čelu ljudima koji svakoga dana donose odluke u skladu sa zakonom", rekla je Kuburović.
Ona je navela da je jasno da SZS zna samo za jednu politiku koju sprovode, a to je politika nasilja prema građanima i prema institucijama.
Savez za Srbiju saopštio je ranije da je pritvor od 30 dana mladiću koji je na protestu u subotu, 2. februara, nosio vešala nepotrebna reakcija i zahteva od nadležnih organa da takvu odluku ponište.
U saopštenju SzS navodi i da su napadači na jednog od lidera opozicije Borka Stefanovića pušteni da se brane sa slobode, kao i vozač direktora "Koridora Srbije", koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba, a više njih povređeno.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kuburovićeva: Skandalozan pokušaj pritiska na pravosuđe

Izvor: B92, 07.Feb.2019

Ministarka Nela Kuburović komentarisala je zahtev Saveza za Srbiju da se poništi rešenje o određivanju pritvora mladiću koji je na protestima nosio vešala...Ona je navela da SzS na najsramniji način napada odluke suda i pokušava da vrši direktan politički pritisak na pravosuđe..."Skandalozno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.