Kuba: Administracija SAD bahata zbog zabrane putovanja Kastru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2019, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuba: Administracija SAD bahata zbog zabrane putovanja Kastru

Kuba je danas osudila administraciju aemričkog predsednika Donalda Trampa zbog njene "bahatosti i truleži", osuđujući njenu odluku da ne dozvoli putovanje u SAD bivšem kubanskom predsedniku Raulu Kastru.

"Ovo je potez koji nema bilo kakav praktičan efekat i ima za cilj uvredu dostojanstva Kube i osećanja našeg naroda", izjavio je ministar inostranih poslova Bruno Rodriges Parilja na skupu svetskih lidera u Ujedinjenim nacijama, preneo je AP.

"To je mrvica koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << privlači glasove kubansko-američke krajnje desnice", rekao je on.

Sjedinjene Američke Države uvele su u četvrtak sankcije Raulu Kastru i njegovoj deci, kao novi pritisak na Kubu zbog podrške predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru.

"Kao prvi sekretar Oružanih snaga Kube, Kastro je odgovoran za podršku te zemlje režimu bivšeg venecuelanskog predsednika Madura kroz nasilje, zastrašivanje i represiju", naveo je u saopštenju američki državni sekretar Majk Pompeo, ponavljajući stav Vašingtona da Maduro nije legitimni predsednik Venecuele.

Pompeo tvrdi da su kubanske bezbednosne snage, u dogovoru s Madurovom vojskom i obaveštajnom službom, bile umešane u gruba kršenja i zloupotrebu ljudskih prava, uključujući torturu, preneo je Rojters.

Raul Kastro se povukao sa mesta šefa države, ali je i dalje na čelu vladajuće Komunističke partije Kube.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuba u UN kritikovala SAD zbog zabrane ulaska Kastru

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Sep.2019

Kuba je danas u Ujedinjenim nacijama kritikovala administraciju američkog predsednika Donalda Trampa kao "podlu i trulu" zbog odluke Vašingtona da zabrani ulazak u SAD bivšem kubanskom predsedniku Raulu Kastru...Šef kubanske diplomatije Bruno Rodriges Parilja rekao je na zasedanju Generalne skupštine...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.