Krst na grudima i povrede na genitalijama tokom pljačke; policija tvrdi: Sam sebi naneo

Izvor: B92, 10.Mar.2021, 20:38

Krst na grudima i povrede na genitalijama tokom pljačke; policija tvrdi: Sam sebi naneo

Crnogorska policija je u saradnji sa nadležnim tužilaštvom došla do sumnje da je V. A. sebi naneo povrede, a prijavio da su ga napala dva nepoznata muška lica.

On je tvrdio u prijavi da su mu tom prilikom otuđili novac i ručni sat.

Uprava policije saopštila je da je član LGBT foruma Progres i štićenik Skloništa za LGBTIQ priznao da je "izvršio samopovređivanje", prenose Vijesti.

"Nakon izvršenih kriminalističkih provera, prikupljenih obaveštenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i izvršenih potrebnih analiza, službenici Centra bezbednosti Podgorica su rasvetlili događaj i razjasnili okolnosti pod kojima je došlo do povređivanja V.A. Policija je preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, a u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, došla do sumnje da je V.A. sebi naneo povrede, a potom prijavio da su ga napala dva nepoznata muška lica, kojom prilikom su mu, kako je tvrdio u prijavi, otuđili novac i ručni sat", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se i da je od V. A. prikupljeno obaveštenje za zapisnik o ovim okolnostima i da je priznao da je izvršio samopovređivanje.

"Sa prikupljenim obaveštenjima i utvrđenim činjenicama upoznat je postupajući tužilac koji je naložio da se protiv V. A. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo lažno prijavljivanje iz čl. 388 st 4 Krivičnog zakonika Crne Gore", piše u saopštenju.

Podsetimo, prema prijavi V. A., njega su 4. marta oko 20 časova ispred njegove porodične kuće u Podgorici napala dvojica muškaraca koji su mu ucrtali krst na grudima, povredili genitalije i opljačkali ga.

V. A. je tom prilikom završio u Kliničkom centru, gde mu je pružena medicinska pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LGBT aktivista sam sebi urezao krst na grudi, napad u Podgorici isceniran

Izvor: Luftika.rs, 11.Mar.2021, 09:08

Podgorička policija saopštila je da se pripadnik LGBT zajednice koji je prošle nedelje prijavio da su mu nepoznati napadači urezali krst na grudima i povredili genitalije sam povredio, i da će on odgovarati zbog lažnog prijavljivanja.. U saopštenju se navodi da je policija u saradnji sa nadležnim...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.