Krivična prijava protiv šest lica za ratni zločin nad Srbima u Čapljini

Izvor: B92, 16.Avg.2019, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava protiv šest lica za ratni zločin nad Srbima u Čapljini

Trebinje -- Policijska uprava Trebinja podnela je Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv šest lica zbog ratnog zločina nad srpskim civilima na području Čapljine 1992.

Osobe čiji su inicijali M. K, Z. V, T. S, T. J, S. E. i D. S. osumnjičene su da su 7. juna 1992. godine, kao pripadnici Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS), kršeći pravila međunarodnog humanitarnog prava za vreme rata, izvršila naređenja, organizovala i napala srpske civile koji su bežali iz Čapljine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi RTRS pozivajući se na Srnu.

"Oni su tada u mestu Muminovača, opština Čapljina, u jutarnjim časovima rafalnom paljbom ubili četiri srpska civila, a dva ranili", navodi se u saopštenju policije i dodaje da su osumnjičeni istog dana u popodnevnim časovima ranili još dve osobe.

Krivičnu prijavu je Tužilaštvu BiH podnelo Odeljenje Policijske uprave Trebinje za borbu protiv ekstremizma, terorizma i istrage ratnih zločina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.