ZLOČIN NAD SRBIMA: Krivična za Hrvate iz Čapljine

Izvor: Mondo, 16.Avg.2019, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZLOČIN NAD SRBIMA: Krivična za Hrvate iz Čapljine

Policijska uprava Trebinja podnela je danas Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv šest lica zbog ratnog zločina nad srpskim civilima na području Čapljine 1992. godine.

Foto: MONDO/Samir Cacan

Osobe čiji su inicijali M.K, Z.V, T.S, T.J, S.E. i D.S. osumnjičene su da su 7. juna 1992. godine, kao pripadnici Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS), kršeći pravila međunarodnog humanitarnog prava za vreme rata, izvršila naređenja, organizovala i napala srpske civile >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji su bežali iz Čapljine, prenosi RTRS pozivajući se na Srnu.

Mediji u Hrvatskoj i Sloveniji ZARATILI zbog "Oluje"

"Oni su tada u mestu Muminovača, opština Čapljina, u jutarnjim časovima rafalnom paljbom ubili četiri srpska civila, a dva ranili", navodi se u saopštenju policije i dodaje da su osumnjičeni istog dana u popodnevnim časovima ranili još dve osobe.

Rumuni uhapsili Zorana Stojčića zbog zločina u BiH

Krivičnu prijavu je Tužilaštvu BiH podnelo Odeljenje Policijske uprave Trebinje za borbu protiv ekstremizma, terorizma i istrage ratnih zločina.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Krivična prijava za ratni zločin nad Srbima u Čapljini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2019

Policijska uprava Trebinja podnela je danas Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv šest lica zbog ratnog zločina nad srpskim civilima na području Čapljine 1992. godine...Osobe čiji su inicijali M. K, Z. V, T. S, T. J, S. E. i D. S. osumnjičene su da su 7. juna 1992. godine, kao pripadnici Hrvatskih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.