Krivična prijava protiv šest lica za ratni zločin nad Srbima u Čapljini

Policijska uprava Trebinja podnela je Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv šest lica zbog ratnog zločina nad srpskim civilima na području Čapljine 1992.

Izvor: B92

Petak, 16.08.2019.

21:59

Krivična prijava protiv šest lica za ratni zločin nad Srbima u Čapljini
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija

Osobe čiji su inicijali M. K, Z. V, T. S, T. J, S. E. i D. S. osumnjičene su da su 7. juna 1992. godine, kao pripadnici Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS), kršeći pravila međunarodnog humanitarnog prava za vreme rata, izvršila naređenja, organizovala i napala srpske civile koji su bežali iz Čapljine, prenosi RTRS pozivajući se na Srnu.

"Oni su tada u mestu Muminovača, opština Čapljina, u jutarnjim časovima rafalnom paljbom ubili četiri srpska civila, a dva ranili", navodi se u saopštenju policije i dodaje da su osumnjičeni istog dana u popodnevnim časovima ranili još dve osobe.

Krivičnu prijavu je Tužilaštvu BiH podnelo Odeljenje Policijske uprave Trebinje za borbu protiv ekstremizma, terorizma i istrage ratnih zločina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: