Kraljevački ekonomista fiktivnim fakturama ojadio Deleze

Izvor: Blic, 23.Nov.2012, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevački ekonomista fiktivnim fakturama ojadio "Deleze"

Pripadnici Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Policijske uprave Kraljevo uhapsili su kraljevačkog ekonomistu Zlatka O. (44) zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i prisvojio oko sedam miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je Zlatko O., kao odgovorno lica za prodaju za profesionalne kupce preduzeća "Delez Srbija" doo Beograd u Sektoru operacija u Kraljevu, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, u prethodne dve godine, sačinio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fiktivne otpremnice - fakture.

Te fakture su, kako se sumnja, glasile na pravna lica sa kojima preduzeće nije imalo ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i robu u vrednosti većoj od sedam miliona dinara.

Sumnja se da je Zlatko O. te fakture izneo iz preduzeća i prodao raznim fizičkim licima na području Srbije.

Putem naloga za uplatu, u ime pravnih lica na koja je preko fiktivnih otpremnica izneo robu, uplatio je oko 135.000 dinara, dok je ostali novac od prodate robe prisvojio za sebe i tako preduzeće gde je bio zaposlen oštetio za navedenu sumu.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden istražnom sudiji Višeg suda u Kraljevu koji mu je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Povezane vesti: Osumnjičena da je oštetila firmu za oko 565 miliona dinara Na granici Hrvatske i Crne Gore zaplenjen 21 kilogram hašiša Bivši član uprave "Agrobanke": Krupni igrači su na slobodi Osumnjičeni da su prodavali naftu iz mašina na kojima su radili Bivši gradonačelnik Brčkog među uhapšenima zbog zloupotrebe položaja

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.