Kraj BLOKADE u HRVATSKOJ: Posle višečasovnih pregovora sa policijom, UBICA se razneo BOMBOM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2017, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj BLOKADE u HRVATSKOJ: Posle višečasovnih pregovora sa policijom, UBICA se razneo BOMBOM!

Pregovori s policijom trajali su satima

Pregovori između policije i naoružanog Srđana Smojvera koji je hicima iz puške usmrtio psihijatra Sinišu Rakića na hrvatskom ostrvu Rab, završenI su tragično, tako što se muškarac koji je ubio psihijatra razneo bombom.

Bivši advokat ubio je doktora i teško ranio jednu ženu, a zatim se zabarikadirao u kuću. .

Užas na bazenu u Požarevcu: Ivan (34) naglavačke skočio u vodu i ostao nepokretan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

On nije izlazio iz kuće u koju se zatvorio i pretio je i da će se razneti bombom, prenosi "Index.hr".

Kako "Index.hr" saznaje, ubica je 48-godišnji ratni veteran i navodno bivši advokat, a ubijeni je psihijatar Siniša Rakić koji je radio na Odeljenju za akutna i krizna stanja u Psihijatrijskoj klinici na Rabu.

Kako se navodi, žena ubijenog muškarca skočila kroz prozor dok je pokušavala da pobegne i sa teškim povredama je prevezena u bolnicu.  Iz policije navode da je ona pronađena i da je bezbednom, a mediji su naveli da je ona "polomljena ležala ispred kuće" jer Hitna pomoć nije mogla do nje pošto je napadač "pucao po svima".

Do incidenta je došlo u mestu Barbat na ostrvu Rabu jutros oko 9.35 sati. Policija je opkolila kuću, a napadač preti da će se razneti bombom. "Jutarnji" piše da je napadač koristio "kalašnjikov", a navode i da je on prema nezvaničnim informacijama on sam u kući, tj. da nema taoce.

Oglasila se i hrvatska policija:

"Danas oko 9.35 sati policija je primila dojavu o galami i pucnjavi u mestu Barbat na ostrvu Rab. Dolaskom na mesto događaja policijski službenici zatekli su NN počinitelja u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala NN muška osoba. Po dolasku policijskih službenika počinitelj (1969.) je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smeru te je mesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke. Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije telo žrtve (1966.) izvučeno je i preneseno do kola hitne pomoći gde je utvrđena smrt. Supruga žrtve (1963.) koja je napustila mesto događaja pre dolaska policije je pronađena i na sigurnom".

Kada je stigao do kuće, na ulici mu je ispalio jedan metak u nogu, a potom i celi rafal.  Postoji sumnja da je napadač donedavno bio u lečenju u bolnici u kojoj je radio Rakić, ali ta informacija i dalje nije potvrđena. Ubijeni lekar ga je navodno prijavio, pa S. S. nikako nije mogao da nađe posao.

Meštani tvrde da im je policija naredila da se zatvore u kuće i da zatvore prozore.

- Dođem na Rab na jedan dan. Na trajektu sretnemo dva kombija specijalne policije. Uglavnom sad sam zatvorena u kući, jer je dve kuće dalje od mene talačka kriza. Ubijen je čovek, a naoružani ubica se ne predaje. Dobili smo naređenje da se zatvorimo u kuću i zatvorimo prozore - objavila je na Fejsbuku jedna devojka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.