Kosovo: Povratnica iz Sirije osuđena na dve i po godine uslovno

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2019, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Povratnica iz Sirije osuđena na dve i po godine uslovno

Povratnicu iz Sirije Meritu Aljiu prištinski sud proglasio je krivom za organizovanje i učestvovanje u terorističkim grupama i osuđena je uslovno na dve i po godine zatvora, piše Gazeta Express, a prenosi KoSSev.

Vest o odluci suda je za Gazetu Express potvrdio advokat Aljiju, Leonora Dervišaj.

"Mogu da vam potvrdim da je moj klijent danas osuđen na dve i po godine zatvora uslovno. Ova kazna izrečena je kao olakšavajuća mera jer je majka dvoje dece. Jedno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od dece je bolesno i biće operisano u narednim nedeljama", kazala je Gazeti Express.

Navode da je tokom izricanja presude sudija Valjon Kurtaj izjavio je da je Aljiu "proglašena krivom za organizovanje i učestvovanje u terorističkim grupama i da joj izriče uslovnu kaznu od dve i po godine".

U svom obraćanju Merita Aljiu izjavila je da žali što je otišla u Siriju i "da može vreme da vrati nikada to ne bi ponovila".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.