Korona virus potvrđen u još tri zemlje

Izvor: B92, 23.Jan.2020, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korona virus potvrđen u još tri zemlje

Novi slučajevi korona virusa, od kojeg je preminulo 17 osoba u kineskom gradu Vuhanu, prijavljeni su u Vijetnamu, Singapuru i Saudijskoj Arabiji.

Ministar zdravlja Vijetnama je saopštio da su dva kineska državljanina bila pozitivna na testiranju na korona virus, ali da su u dobrom stanju.

Kako se navodi, otac i sin koji su hospitalizovani 22. januara pošto su dobili simptome gripa, stigli su iz kineskog grada Vuhana, u kojem je virus prvi put identifikovan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Singapur je takođe potvrdio prvi slučaj novog korona virusa na svojoj teritoriji. Kako navodi Ministarstvo zdravlja te zemlje, reč je o muškarcu (66) iz Kine koji je sa porodicom došao iz grada Vuhana 20. januara u Singapur i sada je u izolaciji u bolnici.

Jedan od njegovih suputnika takođe je hospitalizovan, a u bolnici je jedna žena (53), kineska državljanka iz Vuhana, koja je pozitivna na virus. Sva tri pacijenta su stabilno, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Jedna medicinska sestra iz Indije koja radi u bolnici na jugu Saudijske Arabije zaražena je korona virusom, potvrđeno je iz indijskog ministarstva spoljnih poslova. Testirano je oko 100 indijskih medicinskih sestara, uglavnom iz Kerale, i nema više slučajeva zaraženih, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.