Konstatovana ostavka ministarke

Izvor: B92, 08.Feb.2012, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstatovana ostavka ministarke

Beograd -- Skupština Srbije konstatovala je danas, na početku sednice, ostavku dosadašnje ministarke sporta i omladine Snežane Samardžić Marković.

Dosadašnja ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić Marković odlazi na funkciju u Savet Evrope gde će raditi kao generalna direktorka novog Direktorata za demokratiju.

Samardžić Markovićeva je u obrazloženju svoje ostavke navela da je imenovanje na poziciju generalnog direktora Direktorata za demokratiju Saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evrope velika čast za nju i ogromno priznanje za Srbiju.

"Namera mi je da se nakon isteka mandata vratim u Srbiju i da sa svojim znanjem, iskustvom i kontaktima stečenim na novoj dužnosti pomognem našoj zemlji", rekla je ona.

Samardžić Markovićeva je navela da će sa nove pozicije učiniti sve da Srbiji pomogne da što brže i uspešnije realizuje proces evropske integracije.

Najavljeno je da će njeno upražnjeno mesto u ministarstvu preuzeti potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.