Ostavka Snežane Samardžić Marković stigla u Skupštinu Srbije

Izvor: Blic, 07.Feb.2012, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka Snežane Samardžić Marković stigla u Skupštinu Srbije

Ostavka Snežane Samardžić Marković na mesto ministarke omladine i sporta stigla je danas u Skupštinu Srbije. Ona je ostavku na to mesto podnela 3. februara pošto je imenovana za generalnog direktora Direktorata za demokratiju Saveta Evrope, a njen mandat će prestati nakon što parlament, bez rasprave, konstatuje ostavku na prvoj narednoj sednici.

Skupština Srbije bi sutra trebalo da počne vanrednu sednicu na čijem dnevnom redu je izbor člana Visokog saveta sudstva i zamenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << javnih tužilaca. Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović trebalo bi da preuzme Ministarstvo omladine i sporta.

Samardžić Marković je u obrazloženju svoje ostavke navela da je imenovanje na poziciju generalnog direktora Direktorata za demokratiju Saveta Evrope velika čast za nju i ogromno priznanje za Srbiju.

"Namera mi je da se nakon isteka mandata vratim u Srbiju i da sa svojim znanjem, iskustvom i kontaktima stečenim na novoj dužnosti pomognem našoj zemlji", rekla je Samardžić Marković.

Samardžić Marković je navela da će sa nove pozicije učiniti sve da Srbiji pomogne da što brže i uspešnije realizuje proces evropske integracije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ostavka Snežane Samardžić Marković stigla u Skupštinu

Izvor: S media, 07.Feb.2012

Snežana Smardžić Marković je ostavku na mesto ministarke omladine i sporta podnela 3. februara pošto je imenovana za generalnog direktora Direktorata za demokratiju Saveta Evrope, a njen mandat će prestati nakon što parlament, bez rasprave, konstatuje ostavku na prvoj narednoj sednici...Skupština...

Nastavak na S media...

Završena sednica, glasanje naknadno

Izvor: B92, 08.Feb.2012, 01:35

Beograd -- U Skupštini je završena rasprava o kadrovskim rešenjima u oblasti pravosuđa, a dan za glasanje biće određen naknadno, rekla je Slavica Đukić Dejanović...Poslanici su razmotrili Predlog odluke o izboru člana Visokog saveta sudstva iz reda sudija apelacionih sudova, koji je podneo...

Nastavak na B92...

Vanredna sednica Skupštine Srbije

Izvor: Beta, 08.Feb.2012

BEOGRAD, 8. februara 2012. (Beta) - Skupština Srbije u sredu počinje prvo vanredno zasedanje u ovoj godini, a na dnevnom redu su izbor člana Visokog saveta sudstva i zamenika javnih tužilaca...Srpski.

Nastavak na Beta...

Konstatovana ostavka ministarke sporta

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2012

Skupština Srbije konstatovala je ostavku ministarke omladine i sporta Snežane Samardžić-Marković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Konstatovana ostavka ministarke

Izvor: B92, 08.Feb.2012

Beograd -- Skupština Srbije konstatovala je danas, na početku sednice, ostavku dosadašnje ministarke sporta i omladine Snežane Samardžić Marković...Dosadašnja ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić Marković odlazi na funkciju u Savet Evrope gde će raditi kao generalna direktorka...

Nastavak na B92...

U skupštini bez dogovora sa SPO

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2012

U Skupštini Srbije završena je rasprava o izboru člana Visokog saveta sudstva izboru zamenika javnih tužilaca, a dan za glasanje biće određen naknadno, kada se skupi vladajuća većina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.