Konkurs za video snimke, fotografije i priče podrške LGBTIQA osobama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2015, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za video snimke, fotografije i priče podrške LGBTIQA osobama

Udruženje "Altero" iz Beograda i Kancelarija za ljudska i manjinska prava Republike Srbije uputili su poziv zainteresovanima da pošalju svoje radove na konkursu za kratke video snimke, fotografije i priče podrške LGBTIQA osobama u Srbiji. Konkurs je otvoren do 20. decembra.

Konkurs obuhvata kratke video snimke (do 2 minuta) afirmativnih i podržavajućih poruka prema LGBTIQA osobama koje žive u Srbiji, i/ili fotografije podrške, kao i lične priče LGBTIQA osoba o procesu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ''coming out-a'' porodici, prijateljima, u radnom okruženju, problematici svakodnevne egzistencije LGBTIQA osoba, izazovima sa kojima se suočavaju, kao što su stereotipi, predrasude, nasilje i diskriminacija.

Najbolji video snimci i fotografije, odabrani od strane "Altero" tima će postati deo kratkometražnog amaterskog filma o projektu ''Zajedno za poštovanje LGBTIQ osoba'', koji uključuje i forum teatar nastupe, u više gradova u Srbiji. Film će premijerno biti prikazan u februaru mesecu, na završnom događaju o projektu,.

Najbolje priče će biti objavljene u online publikaciji koja će biti postavljena na veb sajt organizacije, i koja će biti slobodna za distribuciju.

Svi zainteresovani svoje radove mogu dostaviti na adresu: youthforumforgenderequality@gmail.com do 20. decembra, sa naslovom: ''Foto/video konkurs'' ili ''Konkurs za ličnu priču''.

Uz rad je potrebno poslati i lične podatke autora/autorke: ime, adresa, mejl adresu, telefonski broj. Organizaotr će podatke o učesnicima/učesnicima konkursa čuvati u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka.

Takođe, potrebno je dostaviti i potpisanu izjavu u kojoj osoba daje garanciju da je video, fotografija ili priča rezultat vlastitog rada, da se može objaviti bez nadoknade u online publikaciji i slobodno distribuirati.

Detaljnije informacije o uslovima i načinu podnošenja radova na konkurs mogu se pronaći ovde.

Konkurs je deo online i video kampanje u okviru projekta ''Zajedno za poštovanje LGBTIQ osoba'' organizacije ALTERO - Asocijacija za lični trening, edukaciju, razvoj i osnaživanje, koji je podržan od strane Kancelarije za ljudska i manjinska prava, u okviru programa ''Stvaranje tolerancije i razumevanja prema LGBT populaciji u srpskom društvu.''

Cilj projekta je stvaranje tolerancije i razumevanja prema LGBTIQ populaciji među mladima uzrasta od 14 do 30 godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.