Kon: Motor cirkulacije korone od 20 do 50 godina

Izvor: B92, 26.Apr.2021, 08:43

Kon: Motor cirkulacije korone od 20 do 50 godina

Beograd -- Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da korona najviše cirkuliše u populaciji staroj između 20 i 50 godina, gde je njegov "motor".

Kako kaže, među tom populacijom ima najmanje vakcinisanih.

Na pitanje o ideji da se otvore vakcinalni punktovi u tržnim centrima on je rekao da je to korisno, što podrazumeva da se odvoji poseban prostor i obezbedi sve što je potrebno.

"Moramo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se pribižimo što je moguće više ljudima koji su inertni", rekao je Kon, navodeći da je u tržnim centrima upravo pomenuto godište najbrojnije.

On je rekao i da radne organizacije treba, naročito radnički sindikati, da se što više aktiviraju kako bi se poboljšala vakcinacija.

Na pitanje o eventualnom popuštanju mera, on je ukazao da se to u kafićima "zloupotrebljava" pa umesto da se maska skida samo kad se uzima piće i hrana ona se skine čim se sedne za sto.

"Da li neko misli da će se građani drugačije ponašati u zatvorenom delu kafića ako se dopusti da i oni rade. Videli ste, kad pada kiša građani uđu u taj deo i niko ne nosi masku", rekao je Kon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kon: Motor cirkulacije među ljudima od 20 do 50 godina, moramo ih motivisati

Izvor: Danas, 26.Apr.2021

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da virus korona najviše cirkuliše u populaciji staroj između 20 i 50 godina, gde je njegov "motor", i da je među ljudima te životne dobi najmanje vakcinisanih.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.