Komandant je ubijen. Vojska kreće na sva područja

Izvor: B92, 03.Dec.2023, 22:29

"Komandant je ubijen. Vojska kreće na sva područja"

Izraelska vojska proširuje kopnenu ofanzivu na "sva područja Pojasa Gaze", izjavio je danas portparol Izraelskih odbrambenih snaga Danijel Hagari.

Hagari je rekao da "gde god Hamas deluje, IDF će doći", prenosi Tajms of Izrael.

On je dodao da je komandant Hamasovog bataljona Šati ubijen u današnjem vazdušnom napadu na Pojas Gaze. Hagari je naveo da je komandant Hamasa "predvodio borbe u oblasti Šati, a pod njegovom komandom su izvršeni planovi za napad na Izrael >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom masakra 7. oktobra".

Hagari je rekao da izraelska vojska danoćno prati kako bi locirala gde se nalazi rukovodstvo Hamasa u Pojasu Gaze.

"Cilj je da se eliminiše svako od njih", poručio je on. Načelnik Generalštaba izraelske vojske Herci Halevi prethodno je rekao da će izraelska operacija na jugu Pojasa Gaze biti istog inteziteta kao ranija ofanziva na Hamas u severnom delu palestinske enklave.

Na početku sukoba, Izrael je izdao naređenje Palestincima na severu Gaze da se evakuišu na jug, što je učinilo na stotine hiljada stanovnika, dok je nakon okončanja primirja u petak stiglo novo upozorenje stanovnicima istočnih oblasti oko Kan Junisa da se izmeste dalje na jug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.