Kod Hrvata novi zaplet - Uhapšen muškarac koji je maštao o ubistvu premijera

Izvor: B92, 17.Okt.2020, 13:09

Kod Hrvata novi zaplet - Uhapšen muškarac koji je maštao o ubistvu premijera

Zagreb -- Muškarac (63) uhapšen je danas na područiju Kutine zbog pretnji premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću, javlja Index.hr.

Policija je kod njega pronašla oružje.

Događaj se dovodi u vezu s elementima terorizma na Trgu svetog Marka, saopštila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

"Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon višestrukog pokušaja teškog ubistva s elementima terorizma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj da ubije policajce već da veruje da bi, da ga je video, usmrtio predsednika vlade. Pored navedenog, za delo pokušaja teškog ubistva je naveo kako je pokojni to trebalo prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on lično o tome mašta", kažu iz policije.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, policija je pretražila kuću i vozila, pri čemu je pronašla više komada vatrenog oružja i eksplozivnih naprava koje su oduzete.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.