Uhapšen zbog pretnji Plenkoviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2020, 12:58

Uhapšen zbog pretnji Plenkoviću

Hrvatska policija privela je danas na području Kutine 63-godišnjeg muškarca koji je pretio premijeru Andreju Plenkoviću i kod njega pronašla oružje, saopštila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

U saopštenju se navodi da je istagom utvrđena osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon pucnjave u ponedeljak u centru Zagreba izjavljivao da je cilj napada bio Plenković, kao i da je želeo da on to učini.

"Utvrđena je osnovana sumnja da je uhapšeni nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << višestrukog pokušaja teškog ubistva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao da, sada pokojni Danijel Bezuk nije imao za cilj da ubije policajce već da veruje da bi usmrtio predsednika vlade da ga je video. Za pokušaj teškog ubistva je naveo da je pokojni to trebalo da prepusti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo da on lično o tome mašta", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je u okviru istrage na osnovu naloga nadležnog suda, policija obavila pretrage doma, drugih prostorija i vozila i pronašla i oduzela više komada vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija.

Ranije ove nedelje uhapšen je pa na slobodu pušten napadačev otac, podseća Index.hr .

Mladić koji je u ponedeljak pucao na Trgu Svetog Marka u Zagrebu, gde su smeštene najvažnije državne institucije, Danijel Bezuk (22) izvršio je samoubistvo, a motiv napada još nije poznat.

Istražitelji su u ponedeljak uveče pretražili imanje i kuću u Kletištu kod Kutine, u kojoj je živeo s roditeljima, gde je pronađena veća količina municije i oružja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kod Hrvata novi zaplet - Uhapšen muškarac koji je maštao o ubistvu premijera

Izvor: B92, 17.Okt.2020

Zagreb -- Muškarac (63) uhapšen je danas na područiju Kutine zbog pretnji premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću, javlja Index.hr...Policija je kod njega pronašla oružje...Događaj se dovodi u vezu s elementima terorizma na Trgu svetog Marka, saopštila je Policijska uprava sisačko-moslavačka..."Sprovedenim...

Nastavak na B92...

UHAPŠEN MUŠKARAC (63) ZBOG PRETNJI HRVATSKOM PREMIJERU: Pronađeno i oružje, veruje se da je povezan sa slučajem pucnjave u Zagrebu

Izvor: Kurir, 17.Okt.2020

Hrvatska policija je danas sprovela akciju na području Kutine povezanu sa slučajem Danijela Bezuka, napadača sa Markovog trga. Policija je privela je 63-godišnjeg muškarca koji je pretio premijeru Andreju Plenkoviću i kod njega pronašla oružje, saopštila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Nastavak na Kurir...

Hrvatska policija objavila snimak napada na Trgu svetog Marka

Izvor: RTS, 17.Okt.2020

Policija u Hrvatskoj objavila je snimak napada u ponedeljak na Trgu Sv. Marka u Zagrebu, kada je 22-godišnji napadač Danijel Bezuk ranio policajca ispred Vlade, a potom počinio samoubistvo. . Direktor policije Nikola Milina i županijski državni tužilac iz ŽDO Zagreb...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.