Izvor: RTS, 17.Okt.2020, 18:23

Hrvatska policija objavila snimak napada na Trgu svetog Marka

Policija u Hrvatskoj objavila je snimak napada u ponedeljak na Trgu Sv. Marka u Zagrebu, kada je 22-godišnji napadač Danijel Bezuk ranio policajca ispred Vlade, a potom počinio samoubistvo.
Direktor policije Nikola Milina i županijski državni tužilac iz ŽDO Zagreb Jurica Ilić govorili su na konferenciji za medije o istrazi pokušaja teškog ubistva s elementima terorizma, počinjenog u ponedeljak.

Na konferenciji je prikazan snimak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napada, prenosi Indeks.
"To je jedan događaj koji ima ogroman interes medija i javnosti, pojavljuju se i iskrivljene informacije u medijima o tome što se dogodilo. Većina osoba je mislila da je napadnut samo jedan policijski službenik. Iz snimke se vidi da to nije izdvojeni napad na policijskog službenika", rekao je Milina, dodajući da napad ima modalitet i obeležja terorizma. 
Ukazao je da je potvrđeno da se radi o tri teška pokušaja ubistva policijskih službenika koji su se nalazili ispred Markova trga.
Hrvatska vlada saopštila je utorak da je uveden privremeni režim pojačanih mera bezbednosti na Markovom trgu, nakon pucnjave u ponedeljak, kada je teško ranjen policajac.
Privremene mere, prema saopštenju, podrazumevaju ograničen pristup vozilima i osobama na Trg Sv. Marka, a policija će obavljati pregled vozila, osoba i predmeta na određenim kontrolnim tačkama.
Hrvatska policija je na području Kutine sprovela akciju koja je povezana sa slučajem Danijela Bezuka, napadača sa Markovog trga. Priveden je njegov komšija koji se sumnjiči da je pretio hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) JEZIV SNIMAK NAPADA U ZAGREBU: Bezukovi bezdušni pucnji u policajce lede krv u žilama

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2020

Posle bekstva sa Markovog trga, napadač na zgradu Vlade izvršio je samoubistvo..U Upravi policije, načelnik policije Nikola Milina i županijski državni tužilac sa Županijskog suda u Zagrebu Jurica Ilić na konferenciji za novinare govorili su o istrazi napada na zgradu Vlade u kojoj je ranjen...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.