Kineski investitori traže projekte da ulažu u Beogradu

Izvor: Press, 04.Nov.2015, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski investitori traže projekte da ulažu u Beogradu

Kineski privrednici, članovi Industrijske i trgovinske federacije zainteresovani su da pronađu projekte za investiranje u Beogradu, rečeno je danas u Privrednoj komori Beograda.
             Ta industrijska federeacija Kine sklopila je sporazum o saradnji sa Privrednom komorom Beograda. Sporazum su potpisali zamenik predsednika te federacije Li Čunjong i izvršni direktor Komore Beograda Svetozar >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Krstić. Kineski privrednici su, kako je istaknuto, zainteresovani za investicione projekte iz oblasti prehrambene, industrije auto delova i nekretnina. Članovi tog udruženja, kojih ima 160.000, izrazili su zainteresovanost i da prenesu neke tehnologije iz Srbije u Kine.   Predstavnici Komore Beograda predstavili su kineskim privrednicima mogućnosti i uslove za ulaganje u Beograd, među kojima su Beograd na vodi, modernizacija kanalizacionog i odvodnog sistema, deponija u Vinči. Kineskim privrednicima su predstavljene mogućnosti ulaganja u strateška preduzeća koja su u procesu privatizacije, među kojima su njih pet sa teritorije Beograda - PKB, Galenika, Politika, Ikarbus i Prva Iskra Barič. Takođe je ukazano i na prednosti ulaganja u Srbiju i istaknuto da su porezi na plate i profit preduzeća među najnižim u regionu i Evropi, kao i da investitorima država daje podsticaje, a posebne je naglašena pogodnost sporazuma o slobodnoj trgovini koje Srbija ima potpisane sa nizom zemalja.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Kinezi žele da sele deo tehnologije u Srbiju

Izvor: B92, 04.Nov.2015

Kineski privrednici, članovi Industrijske i trgovinske federacije zainteresovani su da pronađu projekte za investiranje u Beogradu...Ta industrijska federeacija Kine sklopila je sporazum o saradnji sa Privrednom komorom Beograda, rečeno je danas u PKB...Sporazum su potpisali zamenik predsednika te...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.