KiM: Ponavlja se suđenje za zločin nad Srbima

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2012, 03:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KiM: Ponavlja se suđenje za zločin nad Srbima

Veće Euleksovih sudija u Vrhovnom sudu Kosova, na žalbu okrivljenih, poništilo je odluku prvostepenog suda i naložilo ponovno suđenje Ejupu Kabašiju (pripadniku bivše OVK), Naseru Hotiju, Mustafi Hotiju, Miljaimu Hotiju, Nedžmedinu Beriši i Jetuleu Kabašiju, koji su prvostepeno osuđeni za ratni zločin nad srpskim civilima.

Foto - arhiva: Ejup Kabaši, inače pripadnik bivše OVK, prvostepeno je osuđen za ratni zločin nad srpskim civilima na 5 godina  

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />U avgustu prošle godine Okružni sud u Prizrenu proglasio je Ejupa Kabašija krivim za učestvovanje u ratnom zločinu protiv srpskih civila i osudio ga na kaznu zatvora od pet godina.

 

Naser Hoti, Mustafa Hoti, Miljaim Hoti, Nedžmedin Beriša i Jetula Kabaši proglašeni su krivim za pružanje pomoći počiniocima nakon počinjenih krivičnih dela i osuđeni su na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci.

 

Ovaj slučaj u vezi je sa ratnim zločinom nad srpskim stanovništvom u selu Opteruša 1998. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.