Kenedi obećava: Okončaću vojnu ekspanziju Sjedinjenih Američkih Država

Izvor: B92, 23.Nov.2023, 00:56

Kenedi obećava: Okončaću vojnu ekspanziju Sjedinjenih Američkih Država

Nezavisni kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi izjavio je danas da će nastaviti napore svog strica, bivšeg predsednika SAD Džona F. Kenedija.

On je poručio da će okončati vojnu ekspanziju Sjedinjenih Država širom sveta ukoliko bude izabran na izborima 2024. godine.

"Džon Kenedi je bio posvećen miru. Ako me američki narod izabere za svog predsednika, nastaviću proces koji je moj stric pokrenuo pre 60 godina - okončanje američke vojne imperije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Vratiću vojsku u njenu odgovarajuću funkciju - odbrane otadžbine", rekao je Kenedi za Foks njuz.

On je, na godišnjicu ubistva njegovog strica, rekao da je moguće vratiti viziju Džona Kenedija o SAD kao zemlji koja služi kao primer mira i slobode.

Kenedi Mlađi je naglasio da će zatvoriti većinu američkih vojnih baza u inostranstvu i da će okončati politiku provociranja Rusije i Kine.

"Još nije kasno da se skrene sa ratnog puta na put mira koji je Džon F. Kenedi zamislio za našu naciju", rekao je kandidat za predsednika SAD. Džon F. Kenedi ubijen je 22. novembra 1963. godine u predsedničkom konvoju tokom posete Dalasu u saveznoj državi Teksas.

Vorenova komisija američke vlade utvrdila je da je Li Harvi Osvald ubio Džona Kenedija, ali je njen zaključak decenijama osporavan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.