Kako razumeti Vučićeve reči o mogućnosti promene premijera

Izvor: N1 televizija, 13.Avg.2016, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako razumeti Vučićeve reči o mogućnosti promene premijera

Srbija je pre dva dana dobila novu Vladu, a neposredno pre toga je predsednik te vlade Aleksandar Vučić najavio "da su moguće promene i na njenom čelu". Šta to zapravo znači? Oni koji podržavaju Vladu kažu da su po sredi "princip i odgovornost", dok drugi misle da se radi o, kako opisuju, "drami i tenziji".

"U svakom najboljem timu na svetu se ljudi menjaju, moguće je da će da se menja premijer, nikada ni to ne znate“, kazao je Vučić 11. avgusta.

Ovako je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << govorio mandatar, samo dva sata pre nego što je ponovo postao premijer. Zbog čega Vučić, koji je pre nekoliko meseci tražio novi mandat na izborima, sada govori o svom potencijalnom povlačenju? Svašta se promenilo od aprila, kažu u njegovoj Srpskoj naprednoj stranci - Bregzit, neuspeli puč u Turskoj, napetosti u regionu.

"S tim u vezi, naravno da on ne isključuje da može doći do takve promene ali mi se iskreno nadamo da neće, s obzirom da ćemo voditi miroljubivu politiku i sa jedima i sa drugima i sa trećima i sa svima. Ne, sigurno neće biti kandidat na predsedničkim izborima. Uveren sam 100 odsto“, kaže Vladimir Đukanović, Srpska napredna stranka.

Ipak, tako nešto ne bi isključio Vučićev novi partner u parlamentarnoj većini. Izjava o menjanju premijera, za Muamera Zukorlića je princip: "Dobro je da premijer govori o mogućnosti promene, to je dobro da se podsetimo svi mi. Ja da sam na njegovom mestu, razmotrio bih sve opcije, uključujući i kandidaturu za predsednika republike."

I sam Vučić kaže da se neće kandidovati, pa opozicija smatra da nema poruke, ali da ima umetnosti.

"Nema neke velike poruke, to je prosto deo pozorišne predstave kako inače i jeste izgledao čitav ovaj izbor Vlade. Najveći doprinos koji je aktuelna vlast dala i koju je dao Aleksandar Vučić jeste doprinos dramskoj umetnosti, a u njegovoj retorici ima mnogo političke glume“, kaže Boško Obradović - pokret "Dveri".

Nije po sredi drama, već tenzija, poručuju u drugoj opozicionoj stranci:

"On je poslao poruku tenzije, pre svega svojim biračima i svojim ministrima. On te ljude praktično drži u kavezu, drži na uzici. Videli smo da je on predsednik mesne zajednice, predsednik opštine, da je on premijer, da je on ministar i prosto ta zemlja ne može da napreduje jer to nije demokratska tekovina", navodi Radoslav Milojičić, Demokratska stranka.

Demokratska tekovina svakako jesu predsednički izbori koji će biti održani sledeće godine. Oni će biti prvi test podrške koju je SNS dobio na nedavnim vanrednim parlamentarnim izborima.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vučićeve najave o mogućoj promeni premijera

Izvor: N1 televizija, 13.Avg.2016

Srbija je pre dva dana dobila novu Vladu, a neposredno pre toga je predsednik te vlade Aleksandar Vučić najavio "da su moguće promene i na njenom čelu". Šta to zapravo znači?..Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.