KUCNUO JE ČAS, PORUKA JE JASNA: SAA žestoko tuče minobacačima, granate uzorale Al-Bab, to znači samo jedno (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021, 22:28

KUCNUO JE ČAS, PORUKA JE JASNA: SAA žestoko tuče minobacačima, granate uzorale Al-Bab, to znači samo jedno (VIDEO)

Komanda je spremna za akciju

Sirijska arapska vojska (SAA) granatirala je predgrađe grada Al-Baba u severnom delu Alepa, koji je pod kontrolom pro-turskih militanata.

Prema opozicionim izvorima, najmanje deset minobacačkih projektila koje je ispalio SAA palo je u sela Brata i ​​Dana blizu Al-Baba. U granatiranju je ubijen muškarac, a još jedan je ranjen. Izvori tvrde da su poginuli i ranjeni civili.

Assad regime forces target the outskirts of the >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << al-Bab city. pic.twitter.com/DtqQU4DaQc

— Levent Kemal (@leventkemaI) March 7, 2021

Ovo je bio drugi minobacački napad SAA koji je pogodio periferiju Al-Baba u poslednjih 48 sati. Prvi napad, koji se dogodio 6. marta ujutro, nije rezultirao gubicima.

Artillery shelling from the Assad militia targeted the villages of Al-Dana and Prata, west of the city of Al-Bab, in the eastern countryside of Aleppo.#syria #Aleppo pic.twitter.com/58PqwIzoaA

— Mohamad Rasheed محمد رشيد (@mohmad_rasheed) March 7, 2021

Ovi napadi usledili su nakon velikog raketnog udara SAA i ruskih snaga na područja okupirana snagama koje podržava Turska u severnom Alepu. Napad je bio usmeren na trgovce naftom u blizini gradova Tarhin i Himran.

مظاهرات متفرقة في عدد من المناطق شمال #سوريا مناهضة للنظام السوري . pic.twitter.com/mpXaFAqB7M

— Step News Agency - وكالة ستيب الإخبارية (@Step_Agency) March 5, 2021

Prošlog meseca, nekoliko provladinih i opozicionih izvora izvestilo je da se sirijska vojska (SAA) priprema za pokretanje velike kopnene operacije za oslobađanje Al-Baba. Vojska je tokom poslednjih nekoliko nedelja rasporedila pojačanje južno od grada koji su okupirale pro-turske snage.

Turska vojska i njoj lojalni militanti zauzeli su grad Al-Bab nakon bitke sa ISIS-om pre više od tri godine. SAA je od tada nadgledala grad. Nedavna vojna dešavanja u severnom Alepu ukazuju na to da su se povećale šanse SAA i njegovih saveznika za kopneni napad na Al-Bab.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.