KRVAVI 16.01: Na dan kad je Oliver Ivanović ubijen, desila su se JOŠ DVA UŽASA, ubijen mu je kum, ali to nije sve

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2018, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRVAVI 16.01: Na dan kad je Oliver Ivanović ubijen, desila su se JOŠ DVA UŽASA, ubijen mu je kum, ali to nije sve

Stručnjaci smatraju da se na ovaj način šalje neka poruka

Prokletstvo 16. januara! Na ovaj dan, sem lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, pre četiri godine likvidiran je još jedan Srbin sa Kosova i to baš njegov kum Dimitrije Janićijević.

Pročitajte i:

Međutim, crna statistika vezana za ovaj datum ni tu se ne završava, jer je na taj dan 1997. godine Radivoje Papović, rektor Univerziteta u prištini, pukom srećom izbegao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smrt kad je pored njegovog službenog vozila eksplodirao automobil-bomba.

Dimitrije Janićijević (35) ubijen je 16. januara 2014. godine na isti način kao i Ivanović. Usmrćen je iza ponoći hicima iz automatskog oružja ispred svoje kuće u Ulici rudarske čete u severnom delu Kosovske Mitrovice. Baš u to vreme Ivanović je uhapšen pod optužbama za ratni zločin. Od Janićijevića se oprostio sledećim rečima:

- O tebi će misliti tvoji prijatelji, kojih si imao mnogo, ali i tvoji neprijatelji, koji su svoju mržnju pretvorili u rafal i smrt. Svi se pitaju šta je toliko važno da se oduzme jedan mlad život, ostave neutešni roditelji, mala deca, supruga i prijatelji. O tome danas i ubuduće treba da razmišljaju svi građani Mitrovice i okoline koji su skloni da bilo kakvo nasilje opravdaju, bilo ono malo ili veliko, jer malo nasilje rađa veće i završava se ubistvom – rekao je Ivanović na sahrani svoga kuma.

Međutim, prokletstvo 16. januara počelo je još pre 21. godinu. Naime, tog dana oko osam sati ujutru u Ulici vojvode Živojina Mišića, u prištinskom naselju Dardanija, eksplodirao je automobil-bomba i to u trenutku kad je pored njega prolazio službeni "audi" u kom se nalazio rektor Univerziteta u Prištini Radivoje Papović. Eksploziv u parkiranom vozilu je aktiviran putem daljinskog upravljača.

Rektor i njegov vozač, srećom, nisu poginuli ali su zadobili teške telesne povrede.

Dževad Galijašević, analitičar i stručnjak za terorizam, smatra da se ovim možda šalje neka poruka.

- Moguće je da u tome ima neke simbolike i smisla. Čak je i predsednik Aleksandar Vučić pričao otome na konferenciji za medije. Neverovatna je koincidencija da je u sva tri slučaja isti datum. Opet, sa druge strane, možda su ovaj datum izabrali kako bi ta "slučajnost" služila za odvlačenje pažnje - ističe Galijašević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.