KRIZNI ŠTAB UVODI VAŽNU ZABRANU: U cilju sprečavanja zaraze više NEMA POSETE BOLNICAMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2020, 13:35

KRIZNI ŠTAB UVODI VAŽNU ZABRANU: U cilju sprečavanja zaraze više NEMA POSETE BOLNICAMA

Očekuju se nove preporuke.

Krizni štab je dans, pored preporuke o obaveznom nošenju zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, saopštio da na snagu stupa zabrana posete bolnicama do daljnjeg.

Osim toga, Krizni štab je dao preporuku o formiranju dve centralne kovid 19 bolnice - KBC Bežanijska kosa u Beogradu i Klinika za plućne bolesti u Nišu. Preporučeno je i da se drži odstojanje od 1,5 metar na otvorenom.

Mere će biti oštrije u sredinama gde ima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << više zaraženih, dok će tamo gde nema novoobolelih važiti samo aktuelne preporuke. Dakle, strože mere bi mogle da se odnose na Beograd, Kragujevac, Vranje i Novi Pazar.

Razmišlja se da se opet smanji dozvoljen broj ljudi u zatvorenom prostoru.

Sednica Kriznog štaba je u toku, očekuju se nove preporuke.

Sastanku pored epidemiologa, infektologa, lekara prisustvuje i premijerka Ana Brnabić,

Podsećamo, primetan je porast broja zaraženih u našoj zemlji tokom meseca juna. Razlog je pre svega opušten stav građana nakon ukidanja najoštrijih mera, iako su stručnjaci apelovali na oprez.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.