KRALJICA JE TO DRŽALA ZA VREME SPROVODA: Elizabeta se od jedne dragocenosti nije odvajala, sve vreme joj je bila u torbi

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2021, 07:56

KRALJICA JE TO DRŽALA ZA VREME SPROVODA: Elizabeta se od jedne dragocenosti nije odvajala, sve vreme joj je bila u torbi

Vojvoda od Edinburga sahranjen je juče u krugu kraljevske porodice

Kraljica je juče na večni počinak ispratila svog voljenog princa Filipa, s kojim je bila u braku 73 godine.

Elizabeti su utehu pružile dragocene stvari iz zajedničkog života sa princom tokom sahrane, uključujući zajedničku fotografiju sa dana venčanja, koju je nosila u torbici, navodi "Miror".

Veruje se da se radio o fotografiji iz dana kada su bili mladenci, i da je nastala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Malti, koja je imala posebno mesto u njihovim srcima.

Nakon što su se venčali, par je živeo u vili Guardamania, blizu glavnog grada Valete. Filip je bio smešten na mediteranskom ostrvu od 1949. do 1951. godine kao pomorski oficir.

Tadašnja princeza Elizabeta mogla je da živi normalniji život na Malti i to vreme bilo je jedno od najsrećnijih za nju i Filipa pre nego što je postala kraljica.

Par je redovno ostrvsku državu, pa su tako 2007. godine upravo tamo slavili 60. godišnjicu braka.

Fotografija se nalazila u kraljičinoj torbici, prenosi "Miror".

Kraljica je planirala da uzme bele maramice koje su prave specijalni krojači, a koje su bile zaštitni znak Filipa, rekao je kraljevski izvor za "Dejli Mejl".

Takođe je nosila crveni dijamant koji je bio poklon na venčanju njene bake kraljice Meri 1893. godine sa budućim kraljem Džordžom V.

Kraljica je položila venac od belih ljiljana, belih ruža i belih frezija na sahrani, koje je ona sama izabrala.

Takođe je ostavila rukom napisanu poruku na kovčegu svog supruga, koja je navodno potpisana njenim nadimkom iz detinjstva "Lilibet".

Suprug britanske kraljice Elizabete II, princ Filip i vojvoda od Edinburga sahranjen je juče u krugu kraljevske porodice. On je preminuo u 99. godini života, prošle nedelje.

Prema tvrdnjama medija, poslednja želja princa Filipa je bila da se ceremonija sahrane obavi bez velike pompe i da bude skromna. Telo vojvode od Edinburga je položeno u porodičnoj grobnici dvorca Vindzor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.