KORONA VIRUS UZIMA MAHA U JAPANU: Rekordan broj novozaraženih u Tokiju - na Olimpijskim igrama 16 zaraženih

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 07:42

KORONA VIRUS UZIMA MAHA U JAPANU: Rekordan broj novozaraženih u Tokiju - na Olimpijskim igrama 16 zaraženih

U poslednja 24 sata u prestonici Japana evidentirano je 2.848 novih slučajeva kovida-19, najviše od početka pandemije.

Guverneri tri prefekture u neposrednoj blizini Tokija po svemu sudeći će zatražiti od vlade da proglasi vanredno stanje, prenose jutros lokalni mediji i navode da je u Tokiju potvrđen rekordan broj novozaraženih.

Mediji su u utorak preneli da su vlasti zatražile od bolnica da obezbede >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veći broj kreveta zbog ubrzanog širenja korona virusa, prenosi Rojters.

Nagli porast broja obolelih u Tokiju mogao bi da bude problematičan i za premijera Japana Jošihida Sugu, kome je rejting pao na najniži nivo od stupanja na dužnost prošlog septembra.

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju danas su prijavili 16 novih slučajeva koronavirusa, povezanih sa tom manifestacijom, ali među njima nema sportista, javlja Rojters.

Agencija Kjodo prenosi da je to prvi put u poslednja četiri dana da među sportistima nije registrovan ni jedan slučaj kovida-19.

Od 1. jula, na Olimpijskim igrama zabeleženo je ukupno 169 slučajeva zaraze.

Sportisti, osoblje angažovano na OI i novinari ponovo su upozoreni da se moraju poštovati stroga pravila kako bi se sprečilo širenje virusa i da se moraju obavljati česta testiranja, prenosi Rojters.

Predstavnik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) rekao je na konferenciji za novinare da bi japansku javnost trebalo da umire koraci koje preduzimaju organizatori.

Istovremeno, predstavnca Organizacionog komiteta OI u Tokiju izrazila je žaljenje zbog porasta broja novoinficiranih u glavnom gradu i ponovila apel da se svi pridržavaju pravila.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Olimpijske igre

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Tokiju novi najveći dnevni broj zaraženih koronavirusom od početka pandemije

Izvor: N1 televizija, 28.Jul.2021

Domaćin Olimpijskih igara Tokio u sredu je zabeležio najveći dnevni broj slučajeva kovid-19 od izbijanja pandemije, sa brojem novozaraženih koji je premašio 3.000, naveli su japanski izvori za tokijske Kyodo News.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.