KOLO VODE BANDE SA BALKANA: Evropski turistički dragulj postao prestonica kokaina - mafija koristi JEZIVU KOMORU ZA MUČENJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2023, 15:07

KOLO VODE BANDE SA BALKANA: Evropski turistički dragulj postao prestonica kokaina - mafija koristi JEZIVU KOMORU ZA MUČENJE

Nekada poznatiji po kaldrmisanom starom gradu i dijamantskoj četvrti, sada nosi zloglasnu titulu evropske prestonice kokaina.

Nekadašnji diler Pol Majer ispričao je za britanski "San" kako se droga lako prenosi kroz Belgiju.

Poznat kao Visoki Holanđanin u međunarodnim krugovima koji se bave krijumčarenjem droge, Pol kaže da je jednom nonšalantno lako prenosio industrijske količine narkotika kroz belgijsku kontejnersku luku.

- Svakih pet ili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šest nedelja smo nosili po 20 tona. Kada isporučite, vreme je za zabavu. Bilo da je u pitanju kokain ili hašiš ili nešto drugo, ako želite da prođe kroz luku, a da vlasti ne gledaju u kontejner, onda je Antverpen najbolje mesto za to – ispričao je on.

Toliko takozvanog belog zlata je zaplenjeno u kontejnerskoj luci prošle godine da se stvorio ogroman "kokain-breg", a spalionice nisu mogle dovoljno brzo da spale drogu.

Usledilo je krvoproliće i haos zaraćenih narko bandi koje koriste luku kao stanicu za dopremanje kokaina u Veliku Britaniju i širom Evrope.

Ovog meseca 11-godišnja devojčica, po imenu Firdaus El J, umrla je u Antverpenu nakon što se našla u unakrsnoj vatri u sukobu kartela.

https://t.co/eOTUP0QQk9

11-year-old girl named as Firdaous El J died in #Antwerp after being caught in the crossfire of a suspected drugs feud.#drugcartels #drugdealers #criminals #Belgium pic.twitter.com/NNh2WiDTQm

— 🧭 PlethoraNews (@plethoranews) January 28, 2023

Prošle godine Bljedar Muca (39), Albanac sa lažnim britanskim papirima, hladnokrvno je ubijen, a kamera je zabeležila šokantnu sliku ubice sa oružjem.

Nekih 40 kilometara od centra Antverpena, narko banda je izgradila zvučno izolovanu komoru za mučenje kako bi se obračunala sa rivalima ili onima koji su ih prevarili.

Na jednom od suđenja prošle godine je rečeno da je prepravljena zubarska stolica, sa trakama za vezivanje za ruke i noge, pronađena u transportnom kontejneru.

- Ona je trostruko izolovana. Čak i ako stojite pored njega, nećete čuti ništa - jedna šifrovana poruka od člana bande govorila je o ovoj odaji užasa.

Stezaljke za prste, skalpeli, klešta, čekići, makaze za orezivanje, gasni gorionici i lepljiva traka takođe su otkriveni u kontejneru, poznatom kao "soba za tretman".

Bivši diler Majer, koji je služio sedam godina zbog trgovine drogom, kaže da nije bio iznenađen otkrićem o komori za mučenje.

- U moje vreme bi iznajmili stan, odveli te tamo i mučili. Ili bi te strpali u gepek automobila i odvezli u šumu i tamo te mučili. Kada uradite nešto pogrešno, kada ne ispunite obećanja, kada kradete, kada lažete, imate problem - rekao je on.

🇧🇪🇦🇪🇳🇱🇲🇦

["The Antwerp criminal court has sentenced Younes EB, uncle of the girl who was shot to death and the youngest brother of the alleged drug lord Othman, to 8 years in prison for smuggling cocaine through the port of Antwerp."]https://t.co/hmd6MfHw9p

— Sisu Within 🇺🇸🇫🇮🇺🇦🇦🇺🇨🇦🇬🇧🇳🇿 (@sisu_sanity) January 20, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.